Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilin
Şerbet Malzemeleri
1 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Su
Limon Suyu
Üzeri İçin
1 Poşet Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2-3 Adet Kivi
Yapılışı
Önce şerbet malzemeleri küçük bir
tencerede kayanatıp üzerine limon suyu ilave edilir.Bir taşım daha kaynatıp
ocak kapatılır.
Yumurtalar ile şeker
çırpılır.Sırası ile yağ,irmik koyup çırpılır.Un eklenince ortasına
parmak ile çukur açılır.Buraya kabartma tozu konur.Vanilin ise unun etrafına
serpilir.Kabartma tozunun üzerine 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
sıkılır.Kabartma tozunun köpük köpük olması sağlanır.Çırpmaya devam edilir.En
son haşhaş eklenip yine çırpılır.Fırın 175 derece
ısıtılır.Kare borcamın dibi tereyağ
ile yağlanır.Hazırladığımız karışım borcama alınır.Üzeri düzeltilir.Ilık fırına
verilir.Kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilip fırından
çıkartılır.Soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.Kısa sürede şerbeti çekiyor
zaten. Krem şanti üzerindeki tarife göre çırpılarak hazırlanır.Buzdolabında
bekletilir.Revani soğuyunca üzerine krem şanti sürülür.Kivi
ayıklanır.Dilimleyerek krem şantinin üzerine dizilir.Bir süre buzdolabında
bekletilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
Ohhh elibe saglık canım, afiyet olsun guzel kızına da:)
Teşekkür ederiz Figen ablası :))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))