Malzemeler
2 Su Bardağı Kabuksuz Nohut
1 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Zeytinyağ
2 Tatlı Kaşığı Kimyon
1/2 Su Bardağı Nohutun Haşlama Suyundan
4-5 Diş Sarımsak
Tuz
Süslemek İçin
2-3 Dal Maydanoz
1 Adet Küçük Boy Kırmızı Kurusoğan
Çekirdekleri Temizlenmiş Yarım Domates
Pulbiber
Yapılışı
Humus yapmak için kabuksuz nohut satılıyor.Bulabilirseniz bu cins nohut
kullanın.Bulamazsanız bildiğiniz nohutu haşlayıp kabuklarını
ayıklayabilirsiniz.Beni rahatsız etmez rondodan geçirince kabuklu da yerim
derseniz öyle de yapabilirsiniz yani tercih sizin.Nohut geceden
ıslatılır.Ertesi gün bol suda haşlanır.Su kaynayınca üzerinde oluşan köpükler
kevgir ile toplanıp atılır.Ezilecek kıvama gelince ocak kapatılır.Ilınıncaya
dek bekletilir.Ilınınca mutfak robotuna konur ve çalıştırılır.Bu arada üzerine
tahin,zeytinyağ(bir kısmı humusun üzeriene dökmek için ayırılır),ezilmiş
sarımsak ilave edilerek hepsi birlikte püre haline getirilir.Kıvamı katı olursa
nohutun suyundan kaşık kaşık ilave edilerek pürenin kıvamı ayarlanır.Bu kıvam
da tamamen sizin zevkinize göredir.Aynı cacıkta olduğu gibi kesin bir ölçü yok
yani.
Hazırladığımız humus servis tabağına alınır.Ortası kaşığın tersi ile
çukurlaştırılır.
Zeytinyağ dökülür.Minik mink doğranmış kırmızı soğan ve çekirdeği alınmış
minik minik doğranmış domates zeytinyağının üzerine serpilir.Pul biber de
serpilir.Kenarlara maydanoz koyularak servis edilir.
Afiyet Olsun ...
2 yorum:
Humus nerdeyse yaz kış yaparım. Bayılırım:))
Biz biraz zordan gidiyoruz anlaşılan kabuğunu kendim soyuyorum. Olsun lezzetine değiyor.
Harika görünüyorlar faulle humus, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Sare hanımcım bu güzel lezzet sevilmez mi ben de hep nohutu ayıklıyordum ilk kez soyulmuş nohut bulup yaptım.Aslında besleyici özelliği nasıl oluyodur bilmiyorum ama epey pratik oluyor tabi,zaman kazandırıyor :))
Çok teşekkür ederim,iyi günler dilerim :))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))