24 Eylül 2014 Çarşamba

YAĞLI KIRMIZIBİBER TURŞUSU

Malzemeler
2 kg Kırmızı Biber (Kapya Biber)
1 Demet Maydanoz
8-10 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Çay Bardağı Sirke+Limon
Kaba Tuz
1Çay Kaşığı Şeker

Yapılışı
Biberler Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip fırında közlenir.Kağıdıyla birlikte sarılıp bir poşetin içine alınır ki buharıyla kabuklarndan ayırması kolay olsun.
Maydanozlar yıkanıp temiz bir bez üzerinde kurumaya bırakılır.
Sarımsaklar ayıklanıp dilimlenir.
Soğuyunca biberler tüm kabuklarından ve çekirdeklerinden temizlenir.3-4 parçaya bölünür.Yarım kiloluk kavanozun en altına bir iki sıra biber (dış kısımları üste gelecek şekilde) konur.Üzerine bir iki diş kadr sarımsak serpilir.Sarımsakların üzerine bir sıra maydanoz konur.Biber,sarımsak,maydanoz sıra sıra konup kovanoz doldurulur.
Çukur bir kasede yağ,sirke,tuz ve şeker karıştırılır.Tuz ve şekeri eriyen sos biberlerin üzerine yavaş yavaş dökülür.Hatta bir çatal yardımıyla kavanozun kenarından sosun dibe kadar inmesi sağlanır.Sos kavanozu tamamen doldurmazsa kalan boşluk zeytinyağ ilave edilerek tamamlanır.Kapağı kapatılarak buzdolabına kaldırılır.Çünkü bu turşu sıcakta köpürüp taşma yapıyor.Birkaç gün sonra tüketilmeli ya da buzdolabında saklanmalı.

Afiyet OLsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails