Bu tarfi balla
yapıldığı için Arda Türkmenin sayfasından alıp yaptım.Bizim evdekilerden tam
not aldı.Ben limonata tarzı tüm şerbetlere birazcık limontuzu koyuyorum.Sizler
de damak tadınıza uygun ayarlamalar yapabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun :))
Malzemeler
500 gr Çilek
2 Adet Limonun
Suyu
1 Su Bardağı Bal
1 lt Su
1 Çay Kaşığı
Limontuzu
Yapılışı
Çilekler
yıkanır.Bir kısmı servis yaparken kullanmak için ayrılır,kalanı rondodan
geçirilir.Blerdırların ince uzun çırpma kaplarına alınır.Üzerine sıktığımız
limon suyu,bal,su ve limontuzu ilave edilerek bal eriyene dek çırpılır.
Tadına bakılarak
ağız tadımıza göre ayarlama yapılır.
Buzdolabına
konup buz gibi soğutulur.Servis ederken ayırdığımız çilekler dilimleyerek ya da
minik minik küpler halinde doğranarak bardaklara paylaştırılır.Üzeri çilekli
limonatayla doldurulur.Üzeri nane yaprağı ya da yeşil fıstıkla süslenerek
sevdiklerimize ikram edilir.
Afiyet Olsun ...
3 yorum:
Ben de sık yapıyorum.Evde bir iki gün beklemiş, yenmemiş çilekleri değerlendirmek için de çok iyi bir tarif :) Eline sağlık.
Ben de sık yapıyorum.Evde bir iki gün beklemiş, yenmemiş çilekleri değerlendirmek için de çok iyi bir tarif :) Eline sağlık.
Haklısın Nergiscim hem pratik hem lezzetli :))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))