29 Haziran 2015 Pazartesi

KARADUT REÇELLİ LOR TATLISI

Çocukluğumdan beri sepet loruyla şekeri karıştırıp yemek benim için en güzel tatlılardan biridir. Lorun mis gibi süt kokusunu çok seviyorum. Egede birçok yerde karadutlu lor severek yapılıp yeniyor. Ben birazcık lorun yoğunluğunu yumuşatıp,yenmesini kolaylaştırmak için taze kremayla şanti hazırladım. Sizler arzu ederseniz şanti eklemeden şekerle loru iyice karıştırıp üzerine karadut reçelini ekleyerek de tüketebilirsiniz. Ama bir kez şantili de deneyin derim :))

Malzemeler

500 gr  Tuzsuz Sepet Loru
1 Kutu (200 ml) Krema
1 Kahve Fincanı Tepeleme Pudra Şekeri
Birkaç Yemek Kaşığı Karadut Reçeli

Yapılışı
  • Dar ve uzun bir kaba krema konur.
  • Üzerine pudra şekeri ilave edilerek şanti kıvamı alana dek çırpılır.
  • Geniş bir çukur kaseye lorun hepsi konur ve çatal yarımıyla biraz ezilir.
  • Hazırladığımız şanti lorun üzerine ilave edilerek güzelce karışana dek çırpılır.
  • Şantili lorumuz servis tabağına alınır.
  • Servis edlileceği zaman üzerine tatlı zevkinize göre birkaç yemek kaşığı karadut reçeli konur.Bekletmeden servis edilir.

Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails