Çocukluğumdan
beri sepet loruyla şekeri karıştırıp yemek benim için en güzel tatlılardan
biridir. Lorun mis gibi süt kokusunu çok seviyorum. Egede birçok yerde karadutlu lor
severek yapılıp yeniyor. Ben birazcık lorun yoğunluğunu yumuşatıp,yenmesini
kolaylaştırmak için taze kremayla şanti hazırladım. Sizler arzu ederseniz şanti
eklemeden şekerle loru iyice karıştırıp üzerine karadut reçelini ekleyerek de
tüketebilirsiniz. Ama bir kez şantili de deneyin derim :))
Malzemeler
500 gr Tuzsuz Sepet Loru
1 Kutu (200 ml)
Krema
1 Kahve Fincanı
Tepeleme Pudra Şekeri
Birkaç Yemek
Kaşığı Karadut Reçeli
Yapılışı
- Dar ve uzun bir kaba krema konur.
- Üzerine pudra şekeri ilave edilerek şanti kıvamı alana dek çırpılır.
- Geniş bir çukur kaseye lorun hepsi konur ve çatal yarımıyla biraz ezilir.
- Hazırladığımız şanti lorun üzerine ilave edilerek güzelce karışana dek çırpılır.
- Şantili lorumuz servis tabağına alınır.
- Servis edlileceği zaman üzerine tatlı zevkinize göre birkaç yemek kaşığı karadut reçeli konur.Bekletmeden servis edilir.
Afiyet Olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))