22 Haziran 2015 Pazartesi

SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ


İkram ettiklerinizden yok böyle sütlaç demelerini duymak ister misiniz :)) Buyrun öyleyse...

Yeşil Mutfak Bloğunun sahibi rahmetli Erkan Acurol'un tavsiye ettiği gibi pirinci suyla pişirmeden yaptım.Burdan tekrar kendisine Allahtan rahmet diliyorum.
Malzemeler
7 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Şeker
1/2 Su Bardağı Pirinç
200 ml Krema
1 Çay Kaşığı Damla Sakızı
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1Yemek Kaşığı (Silme) Pirinç Unu
1 Yemek Kaşığı (Silme) Mısır Nişastası
1 Yumurtanın Sarısı
Kaselerin Üzerine Serpmek İçin Pudra Şekeri
1 Çimdik Tuz

Tarçın
Yapılışı
6,5 su bardağı süt,tuz ve ayıklanıp yıkanmış pirinç bir tencereye konur.Pirinçler yumuşayana dek pişirilir.
Çukur bir kasede pirinç unu ile mısır nişastası kalan yarım bardak süt ile karıştılır.İçine yumurta sarısı konup iyice çırpılır.

Pirinçler yumşayınca önce dövülmüş damla sakızı eklenir sonra şeker,nişasta ve pirinç unlu karışım pirinçlerin üzerine dökülür.Karıştırarak kaynaması sağlanır.Biz puding gibi yoğun sütlaç sevdiğimiz için 2şer tatlı kaşığı kullanıyorum.Sizler de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Kaynayınca tereyağ konur ve ocak kapatılır.birkaç dakika sonra krema tatlıya eklenir ve güzelce karışıtırılır.
Sütlacımız kaselere boşaltılır.Sütlacın üzerine pudra şekeri serpilerek üzerleri kızarması için fırının ızgara bölümüne konur.Ya da pürmüz ile sütlacın üzerinin renk alması sağlanır.
Soğuyana dek dışarda bekletilir.Dolaba kaldırılarak güzelce soğutulur.
Servis sırasında tarçın ekilir.Arzu edenlere dondurma ile servis edilir.

Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails