24 Kasım 2018 Cumartesi

ÇINTAR BÖREĞİ

Malzemeler
3 Adet Yufka
Sos Malzemeleri
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Buçuk Yemek Kaşığı Un
1 Buçuk Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Sirke
İç Malzemeleri
600 gr Kadar Çıntar
1 Adet Kuru Soğan
1 Çay Bardağı Pirinç
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
Üzeri İçin Malzemeler
1 Adet Yumurta
Susam

Yapılışı
  • Mantarların sap kısmında delik varsa delik görünmeyinceye dek dilim dilim kesip atıyoruz. Çünkü delikler içinde kurt olabileceğinin işaretidir. Tüm sapı kestiğiniz halde delik hala varsa mantarı ikiye bölüyoruz ve deliklerin olduğu kısımlar kesilip atılır. Delikler devam ediyorsa o mantarı atıyoruz. Ayıkladığımız mantarları yıkayıp çizgili kısımlar aşağıya bakacak şekilde süzgüye yerleştirip sularının süzülmesini sağlıyoruz. Ardından büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölüp dilimliyoruz. 
  • Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında karamelize olana dek kavuruyoruz. Doğradığımız mantarları tavaya alıyoruz. Mantarlar suyunu salıyor kavurdukça suyunu çekecektir. Pirincimizi yıkayıp süzerek tavaya alıyoruz. Üzerine 1 buçuk çay bardağı su ve tuz ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tavanın kapağını kapatarak pirinç suyunu çekene dek pişiriyoruz. Karabiberini koyup son kez karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Bu şekilde soğuyuncaya dek bekletiyoruz.
  • Yufkaya süreceğimiz sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Yufkaları açıp sos malzemesinden her yerine sürüyoruz. Yufkanın kendimize yakın kısmını katlıyoruz ve buraya da sosumuzdan sürüyoruz. İç malzememizi katladığımız kısma döşüyoruz. Yufkanın iki yanını iç malzeme dökülmesin diye küçücük kıvırıyoruz. Sonrasında yufkamızı rulo haline getiriyoruz. Bıçakla dört parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 1 yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürüp susam serpiyoruz. 180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • Böreğimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra bu çıtırları sıcak sıcak servis ediyoruz. 

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails