Malzemeler
500 gr Yeşil Domates
8-10 Adet Arpacık Soğan
2 Yemek Kaşığı Pirinç
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
- Soğanlarımızı suda bir süre beklettikten sonra soyuyoruz. Domateslerimizin sap kısımlarını çıkarıp kuşbaşı doğruyoruz. Domatesin bazıları kırmızımsı oluyor ve yemeğe renk veriyor ama elinizdeki domateslerin hepsi yeşilse 1 adet kapya biber kullanıp yemeğinize renk katabilirsiniz.
- Tenceremize zeytinyağı ve soğanları alıp orta ateşte kavuruyoruz. Üzerine domatesleri ekleyip kısa bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz.
- Yemeğin üzerine çıkacak kadar kaynar su ve tuzunu ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz. Pirinci yıkayıp yemeğimize ekliyoruz. Pirinçler uzayıp pişince yemeğimizi söndürüyoruz.
- Yemeğimizi ılık ya da soğuk servis ediyoruz.
Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))