27 Mayıs 2024 Pazartesi

ÇİKOLATA MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Malzemeler

1 Paket Güllaç (10 Yaprak)

1,5 Litre Süt

1,5 Su Bardağı Şeker

Yarım Paket Vanilya

100 ml Krema

2-3 Yemek Kaşığı Kakao (25 gr)

65-70 gr Bitter Çikolata (Ara Katlara Rendelenecek)

 Muhallebi Malzemeleri

1 lt Süt

1-2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası

1 Su Bardağından 3 Parmak Eksik Un

2-3 Yemek Kaşığı Kakao (25 gr)

1 Su Bardağı Şeker (Hafif Tepeli)

1 Yumurtanın Sarısı

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

100 ml Krema

Yarım Paket Vanilya

65-70 gr Sütlü Çikolata

Arzu Ederseniz Mat Fıstık (Bebek vardı bu kez kullanmadım)

 Süsleme Malzemeleri

Kakaolu Fındık Kreması

Muz

Çilek

Toz Yeşil Fıstık

 

Yapılışı

Önce çikolatalı muhallebiyi pişirip ılınmaya bırakıyoruz. Tencereye 1 litre sütü koyuyoruz. 1 su bardağının içine 1-2 yemek kaşığı mısır nişastası ve kakaoyu koyup üzerini hafif tepeli olacak şekilde un ile tamamlayarak süte ekliyoruz. Yumurta sarısını da ekleyip bir çırpıcı yardımı ile un topağı kalmayana ve yumurta sarısı iyice dağılana dek çırpıyoruz. Zamanınız varsa 1-1 buçuk saat bekletirsek un sütün içinde kendiliğinden karışacaktır. Sonrasında sürekli karıştırarak muhallebinin kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca şekerini ekleyip erimesini sağlıyoruz. Ardından sırasıyla tereyağını, kremayı ve çikolatayı ekleyip eriyene dek karıştırıyoruz. Ilınması için bir kenara alıyoruz.

Güllaçlar için kullanacağımız 1 buçuk litre sütü tencereye alıp üzerine şeker, vanilya, kakao ve kremayı ekleyip güzelce karıştırıp el dayanacak sıcaklığa gelene dek ısıtıyoruz. Kaynatmıyoruz.

Kare borcama önce hazırladığımız sütten 2-3 kepçe koyuyoruz. Ayrı bir kenarlı tepsiye sütten 2-3 kepçe koyup dörde böldüğümüz güllaç yapraklarından ikişer üçer koyup süt ile iyice ıslanmasını biraz yumuşamasını sağlıyoruz. Dörde bölünmüş güllaç yaprağının sivri ucu borcamın köşelerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Güllaç yapraklarının yuvarlak olan kenar kısımları borcamın ortasına geleceği için daha güzel ıslanmış oluyor böylelikle. Her katın arasına bitter çikolatadan rendenin ince tarafıyla biraz biraz rendeliyoruz. 5 güllaç yaprağını bu şekilde hazırlayınca göz kararı sütün yarısını güllaç yapraklarının üzerine döküyoruz. Ilınan muhallebiyi önce kenarlarına sonra ortasına olacak şekilde döşüyoruz. Bu aşmada mat fıstık eklerim ama bu kez torunum küçük olduğundan boğazına kaçar endişesiyle kullanmadım.Üzerini düzleyip kalan 5 güllaç yaprağını da aynı şekilde sıcağa yakın sütle bol bol ıslatarak borcama yerleştiriyoruz. Süt soğursa arada kısa bir süre ısıtıp işleme öyle devam etmeliyiz. Güllaç yapraklarının arasına yine çikolata rendeliyoruz. Tüm güllaç yapraklarını borcama yerleştirince kalan sütü kepçe kepçe üzerine gezdiriyoruz. Taşacak gibi olursa bir süre sütü emmesini bekleyip peyderpey ekliyoruz. Üzerini örtüp buzdolabına kaldırıyoruz. En az 4-5 saat beklettikten sonra kare dilimleyerek servis ediyoruz.

Servis sırasında tabağa bir dilim güllacı alıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması koyup üzerine meyve dilimleri ve toz yeşil fıstık ile süslüyoruz.

Afiyet Olsun…





 

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails