Malzemeler
1 Kg Yufka
İç Malzemesi:
1 Kg Pırasa
4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Yufka İçin Sos
Malzemesi:
1 Su Bardağı Maden Suyu
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2-3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta
Haşhaş Tohumu
Yapılışı
Pırasalar ayıklanır yıkanır.İncecik para şeklinde doğranır.
Pırasalar sıvıyağda kısık ateşte hiç su
koymadan pişirilir.Kısık ateşte yapılmazsa biraz su ilave etmek
gerekebilir.Pişince tuzu ve
baharatları konup bir
kez karıştırıp ocak kapatılır.Pırasaların soğuması
beklenir.Gerekirse iç malzeme iki gün önceden pişirip saklama kabında buzdolabında bekletilebilir.
Yufkalar için sos malzemeleri çukur bir kapta blendırla çırpılır.Her bir yufka açılır.Sos malzemesinden 2-3 yemek kaşığı yufkalara sürülür.İki kenarı ortaya
katlanır.
Bu kata da sos sürülür.Bu kez yufkanın yan kenarları ortaya katlanır.
Yufka bu haldeyken artı biçiminde 4'e bölünür.
Dörde bölünen yufkaların ortalarına iç malzeme
pay edilir.
Önce üst ve alt kenarları iç malzemenin üzerine kapatılır.
Sonra iki kenar kapatılır.
Hazırladığımız börekler ters çevrilip fırın tepsisine
dizilir.
Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sürülür.Haşhaş tohumu serpilir.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri
kızarıncaya dek pişirilir.
Afiyet Olsun...