18 Mart 2013 Pazartesi

KORE USULÜ KAVRULMUŞ PİLAV ( 볶음 밥 )



Şimdi tarifini vereceğim pilavın tarifini Korece öğretmenim olan Mimi hanımdan öğrendim. Sağ olsun bize dil öğretmekle kalmayıp Kore'de kutlanan özel günlerde bizleri evine davet edip Kore kültürünü de yaşatmaya çalışır. Her şey için teşekkürler öğretmenim. Malum  tüm Asyada olduğu gibi Kore pilavı da yağsız ve az tuzlu oluyor. Aslında onlar buharda pişiren makinelerle yapıyorlar pilavlarını ama bizde makine
olmadığından eski usul yapıyoruz.
Alttaki resim Mimi öğretmenin yaptığı kavrulmuş pilav.Telefonla çektiğim için çok net değil ama kalıpla nasıl şekillendirildiğini sizlere göstermek istedim.


Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Kırmızı Biber
2-3 Adet Yeşil Biber
1 Adet Havuç (Arzu edilirse kullanılır.)
2 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz

Yapılışı

Yıkadığımız pirinçler 3 su bardağı kaynayan suyun içine konur. Tuz ilavesi ile kısık ateşte pişirilir.
Bu arada pirinç tanesi büyüklüğünde kesilen yeşil biber, kırmızı biber arzu edilirse havuç 1 kaşık sıvıyağ konmuş tavada ayrı ayrı kavrulur. Kavurduğumuz sebzeler bir tabağa alınır. 




En son çırpılmış yumurta tavaya alınır. Karıştırarak minik parçalar halinde pişirilir.




Pilav ile kavrulmuş sebzeler karıştırılır. Aslında bu pilavı Mimi öğretmenimin yaptığı şeklinde şekillendirecek kalıp var ama bende o kalıptan olmadığı için böyle servis ettim.
Afiyet Olsun ...

11 Şubat 2013 Pazartesi

DR.OETKER İLE SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ



2 Şubat sabahı servis ile Dr. Oetker'ın Torbalı'daki fabrikasına gittik.12 arkadaş yolda konuşa eğlene gittik. Deneme mutfağında Sevgililer Günü Etkinliği için üzerinde Eros figüru olan pasta ve cevizli,biberli tuzlu muffin pişirdik.Ama bizi şaşırtan un yerine Dr. Oetker Sade Kek karışımı kullanmış olmamızdı.Bu fikir hepimizi etkiledi.
Mutfağa varınca önce Poğaça ve Wolke Kek ikram ikram ettiler.Yanında çay ve kahve eşliğinde sohbet edip çocuklar gibi resim çekildik.



Artık mutfağa girme zamanı geldi.Önce Eros figürlü pasta için kolları sıvadık.Kekler bizim için Dr. Oetker'ın kalp şeklinde kalıbı kullanılarak pişirilmiş ve soğutulmuştu.Ama biz yine de yarım paket Pandispanya unu ile kekimizi yaptık.Keklerimiz pişerken Dr. Oetker'ın tarihçesini izledik.Amblemin içindeki beyaz bayan figürünün aydınlık fikirler anlamına geldiğini öğrendik.
Sonrasında mutfağa geçip keklerimizin iç kremasını hazırladık.Ben kakaolu krema ve vanilya aromasını seçtim,isteyen arkadaşlarımız vanilyalı krema seçtiler.Kremaları 12 kişi birlikte çırpınca çıkan ses çok eğlenceliydi.
Sonra bizim için hazırlanmış meyve,çerez ve damla çikolatarı herkes gönlüne göre seçip kendi pastasını oluşturdu.Pastaların yapımı bitince bu kez değişik pasta yapımlarını izledik.Özellikle kuzu pasta ve yıldız kalıp çok güzeldi.Bu arada mutfak, meleklerimiz tarafından tertemiz yapıldı.


Öğle arasında Speciale Pizza yanında ayran ile ikram ettiler.Ardından da kahvelerimizi yudumlarken sohbet edip bol bol resim çekildik.


Mutfağa tekrar gittiğimizde muffin yapmak için tüm malzemeler ve kalıp bizim için hazırlanmıştı.
Bu kez bir kutu sade kek karışımı ile 2'li gruplar halinde cevizli,biberli muffinlerimizi yaptık.Renkli biberleri küçük kalıplarla kesip muffinlerimizi süsledik.Ardından tüm yaptıklarımızı bizim için hazırlanmış paketlere yerleştirdik.
Ayrıca Eros kalıbıyla çikolatadan Eros yapımını izledik.
Hiç ayrılmak istemesek de ayrılık zamanı gelmişti.Bizi yolcu ederken her zamanki gibi hediyelerle uğurladılar.
Tüm çalışanlar öyle güler yüzlüydüler ki umarım herzaman öyle kalırlar.

Teşekkürler
Dr. Oetker

Related Posts with Thumbnails