22 Mayıs 2016 Pazar

KORE PİRİNÇ MAKARNASI - DDEOKBOKKI DDEOK (떡볶이 떡)

Ölçüleri siz kendinize göre de ayarlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey pirinç unu, un halinden hamur haline geldiği ilk noktada su eklemeyi bırakmanız. Mümkün olduğunca az su ile hamur haline getirmemiz gerekiyor. Ben Kore'den Berfu arkadaşımın getirdiği yapışkan pirinç unu ile yaptım. Daha önce ülkemizdeki pirinç unlarıyla da yapmıştım. Aldıkları su oranı benziyor. Ama Kore'den gelen pirinç unuyla yaptığım daha lastik gibi oldular ki biz bunu çok seviyoruz.  
Yine de tadını merak edenler için ülkemizdeki pirinç unları da iş görüyor.
Malzemeler
2 Cup Pirinç Unu ( 240 mililitrelik Bardakla 2 Bardak)
300 ml Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Tuz
Susam Yağı (Asya Reyonlarında Satılıyor)
Yapılışı
  • Çukur bir cam kasede pirinç unu, tuz ve su kaşıkla karıştırılır. Kasenin üzeri streç film ile kapatılır. Buhar çıkışı için bir kenarı açık bırakılır.
  • Mikro dalgada en yüksek ayarda 2 dakika tutulur. Çıkarıp karıştırılır. Tekrar en yüksek ayarda 2 dakika tutulur.
  • Tezgah susam yağı ile yağlanır. Mikrodalgadan çıkarılan hamur tezgaha alıp bir süre dövülür. Dövme işlemini kavanoz ya da şişe dibi ile yapabiliriz.
  • Güzelce dövdükten sonra hamuru kalınca bir rulo haline getiriyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz. ruloları tekrar yuvarlayarak biraz inceltiyoruz. Her bir ruloyu tekrar ikiye bölüyoruz. Bu işlemi rulolar parmak kalınlığında oluncaya dek sürdürüyoruz.
  • Ruloları yan yana dizip üzerlerini azıcık susam yağı sürüp 7-8 santim uzunluğunda kesiyoruz. Her parçayı elimizde bastırmadan yuvarlıyoruz ki üzerine sürdüğümüz susam yağı her taraflarına sürülmüş olsun.
  • Hazırladığımız ruloları buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa koyuyoruz.
  • Hazırladığımız bu miktardaki pirinç makarnası 4-6 kişilik oluyor. 3 poşete ayırırsanız 2 kişilik porsiyonlara bölmüş olursunuz. Lazım oldukça buzluktan çıkarıp kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun ...


11 Mart 2016 Cuma

TATLI PATATESLİ TART

Tart Hamuru Malzemesi
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Zeytinyağ veya Sıvıyağ veya Tereyağ
3-4 Yemek Kaşığı Soğuk Su
Dolgu Malzemesi
5 Adet Orta Boy Tatlı Patates
1 Adet Yumurta Büyüklüğünde Pancar
100 ml Krema
3-4 Yemek Kaşığı Bal
Süsleme Malzemesi
1 Çay Bardağı File Badem
Marshmallow
Yapılışı
  • Tatlı patateslerimizi pişirme kağıdı serili tepsiye dizip fırında yumuşayana dek pişiriyoruz.Elimiz dayanacak kadar ılınınca kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  • Pancarı yıkayıp kaynatıyoruz.Çatal ya da kürdan batırıp kontrol ettikten sonra ocaktan alıp soğutuyoruz.Kabuğunu soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
  • Bal ve krema ekleyerek püre haline getiriyoruz.Tadını kontrol edip az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.
  • Unumuzu kabımıza alıp üzerine yağı döküp çatalla karıştırıyoruz.Sonrasında soğuk suyumuzdan 3 kaşık ilave edip parmak uçlarımızla hamura elimizin sıcaklığı geçmeden yoğuruyoruz.Gerekirse 4. veya 5. kaşık soğuk su ilave edilir.Burada dikkat edeceğimiz nokta kattığımız suyun hamura yeterince esneklik verebilmesi.Yeterince su koyulmazsa hamur çok kırılgan oluyor.
  • Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletiyoruz.
  • Streç filmi bir santim üst üste gelecek şekilde iki sıra seriyoruz.Tek sıra kullanırsak hamur kenarlardan taşıyor.Hamurumuzu koyup biraz bastırıyoruz.Üzerine yine iki sıra streç film serip merdane ile hamurumuzu inceltiyoruz.Kalıbımızın boyuna göre açınca üstteki streç filmi çıkarıp hamurumuzu tart kalıbımıza yerleştiriyoruz.
  • Yine buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuzun tabanına çatalla delikler açıp önceden 160 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika civarında hamurumuz hafif pembeleşene dek pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarmadan fırın kapağını aralayarak soğutuyoruz.
  • Hamurumuz soğuyunca tatlı patates püremizi tartın içine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine streç film kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
  • Servise yakın bir sürede üzerine file bademleri serpiştiriyoruz.
  • Marshmallowları üzerine diziyoruz.
  • Fırının ızgara kısmında marshmallowların üzeri eriyene kadar tutuyoruz.
  • Fırından alıp sıcaklığı geçince servis ediyoruz.

Afiyet Olsun ...
Related Posts with Thumbnails