17 Temmuz 2017 Pazartesi

VİŞNE ŞERBETİ

Bu şerbetin tarifini bizim yakınlarımızda çok temiz ve leziz döner yapan komşumuz var ondan öğrendim. Eskiden hem limonata hem vişne şerbeti yapar satarlardı. Sonraları yapmaz oldular. Ben de onlardan rica ederek bu tarifi mutfağıma katmış oldum.
Malzemeler
1 kg Vişne
2-2 Buçuk Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Limon Tuzu
Yapılışı
  • Bu tarifte vişneleri sapları ve yapraklarıyla birlikte kullanıyoruz.
  • Vişneler sapları ve yapraklarıyla beraber güzelce yıkanır, suda bekletilir. Tekrar yıkanır.
  • Sonrasında şekeri vişnelerin üzerine döküp vişneleri ezerek şekerle birbirine harmanlıyoruz. Şekerler epeyce eriyene dek bekletiyoruz.
  • İnce bir tel süzgüyle süzüyoruz. Geride kalan posada hala kalmış olan meyve ve şeker tadını kullanabilmek için posaya 1 bardak su ekleyip tekrar ovuşturuyoruz. Yine süzüyoruz. Bu işlem 2-3 kez yapıyoruz. Kalan posadan azıcık alıp tadına bakıyoruz. Meyve ve şeker tadı kalmadıysa şerbetimiz tamamlanmıştır.
  • Süzdüğümüz vişne şerbetini şişeye alıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • İçerken zevkimize göre sulandırdıktan sonra buzla servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

16 Temmuz 2017 Pazar

KABAK SIYIRMA


Kendini enginar zanneden kabak yemeği çok bilinen bir lezzet. Ama yıllar önce Serap arkadaşımızda ilk kez spagetti gibi doğranıp pişirilen şeklini yedim. O günden beridir ben de artık bu şekil sıyırarak yapıyorum bu çok lezzetli yemeği :)) Sağolasın Serapcım :*

Malzemeler
6 Adet Orta Boy Girit Kabağı
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Diş Sarımsak
1 Adet Limon
1 Adet Kapya Biber
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Demet Dereotu
Tuz
Yapılışı
  • Derin bir kaba limon suyumuzu sıkıyoruz. Kabaklarımızı jülyen bıçağı ile çekirdeklerine kadar traşlayıp limon ile harmanlıyoruz.
  • Kuru soğanımızı yarımay şeklinde doğrayıp zeytinyağında orta kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Sarımsakları dilimleyip kapya biberi kibrit çöpü şeklinde doğruyoruz.
  • Soğanlar şeffaflaşınca sarımsak ve biberleri tenceremize alıyoruz. Kısa bir süre kavurduktan sonra limon suyunda beklettiğimiz kabaklarımızı tencereye alıyoruz. Kabaklar suyunu salıncaya dek kavurup üzerine ayıklayıp yıkadığımız pirinci ve tuzumuzu ekliyoruz. Yaklaşık yarım litre kaynar suyu da tenceremize alıp tenceremizin kapağını kapatıp ocağı kısığa alıyoruz.
  • Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor yemeğimiz ama suyunu gözlemleyip gerekirse su eklememiz gerekiyor.
  • Yemeğimiz pişerken dereotumuzu ayıklayıp yıkıyor ve ince ince doğruyoruz. Ocağı söndüreceğimize yakın yemeğimize ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Tüm zeytinyağlı yemekler gibi kabak sıyırmayı da soğuk olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…
Related Posts with Thumbnails