Ben bu salatayı kışın Koreli öğretmenim ve sınıf arkadaşlarım gelince yapmıştım. Siyah pirinç onlarda çok kıymetliymiş.Değişiklik olsun deyip salata yapmıştım.Kış olduğundan domates kullanmadım.Ama şimdi yaz domatesin bu salataya çok yakışacağını düşünüyorum.Ayrıca turşu yerine taze salatalık da kullanılabilir.En iyisi siz neyin yakışacağını düşünüyorsanız o sebzelerle bu salatayı hazırlayın.Siyah pirinç çok lezzetli,karışık lezzetlerden hoşlanmam diyorsanız sade pilav da yapabilirsiniz.Harika oluyor.
Malzemeler
2 Su Bardağı Siyah Pirinç
5-6 Adet Taze Soğan
2 Adet Kırmızı Biber
5-6 Adet Salatalık Turşusu
1 Su Bardağına Yakın Haşlanmış Bezelye
1 Su Bardağına Yakın Haşlanmış Mısır
Tuz
Üzerini Süslemek İçin
Havuç
Dereotu
Sosu İçin
Zeytinyağı
Limon Suyu
1 Adet Avokado (Olgun Olmalı)
Yapılışı
Pirinçler paketin üzerinde yazdığı şekilde haşlanır. Haşlama suyu dökülmeyecek pişirme suyu olarak kullanılacak. Hepsi paketin üzerinde yazıyor. Şimdi tatildeyim önümüzdeki ay eve dönünce okuyup detaylıca yazarım yine :))
Fırında közlenmiş ya da haşlanmış kırmızı biberler soyulup kibrit çöpü gibi doğranır. Pirinçler pişerken bezelye ve mısır haşlanır. Turşu ve taze soğan minik minik doğranır. Pirinç pişince yapışmasını önlemek için soğan hariç (pişmesini istemeyiz,pirinç soğuyunca ilave ederiz) salata malzemeleri ilave edilip yavaşça karıştırılır. Salatanın kendini çekmesini beklerken havucun bütün haldeyken 4 kenarından uzunlamasına yol (yiv) yaparız.Sonra ince ince dilimleyince resimdeki gibi çiçekler elde ederiz.Salatanın sosu için avokadoyu ezip püre haline getiririz üzerine zeytinyağını,limon suyunu ve karabiberi ilave edip homojen hale gelene dek karıştırırız.
Salatayı servis kabına alıp üzerine sosunu gezdiririz.Havuç çiçeklerimizi salatanın üzerine dizeriz.Aralarına süsleme için ayırdığımız mısırlardan koyarız.Bir kaç dal dereotunu da aralara serpiştirip servis ederiz.
Afiyet Olsun…