23 Şubat 2007 Cuma

ALİ NAZİK / ALA NAZİK


Malzemeler
3 Adet Bostan Patlıcan

5-6 Adet Dolmalık Biber 

1 Kase Yoğurt 

4 Diş Sarımsak 

3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Tuz
Köftesi İçin
350-400 Gr Kıyma
1 Adet Küçük Kurusoğan
2 Dilim Ekmek
1 Adet Yumurta
Tuz,Karabiber,Köfte Baharı
Kızartmak İçin
Tereyağ
Üzeri İçin
2 Yemek Kaşığı Tereyağ

2 Çay Kaşığı Pulbiber

 
Yapılışı
Patlıcan ve dolmalık biberler közlenir.Kabukları soyulur.Çatal ile ezilir.Yoğurt,ezilmiş sarımsak,zeytinyağ ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır.Servis tabağına alınır. 
Köfte malzemeleri hamur haline getirilir.Şekil verilir.Tereyağ ile teflon tavada her iki yüzü kızartılır.Patlıcan salatsının üzerine alınır.En üste tereyağ ile pul biber yakılır.Yemeğin üzerine dökülerek servis edilir. 
Afiyet Olsun...



9 Aralık 2006 Cumartesi

BAYAT EKMEKLE MANTARLI PAY


Malzemeler
500 Gr Mantar 
1 Adet Kuru Soğan 
6 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Lt Süt
3 Adet Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Krema
150 Gr Peynir
Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Fesleğen
Galeta Unu
Yapılışı
  • Mantarlar yıkanıp küçük küçük doğranır.Kurusoğan arzuya göre rendelenir ya da küçük küçük doğranır.Soğan sıvıyağda pembeleştirilir.Mantarlar ilave edip bir süre daha kavrulur.Tuz,karabiber ilave edilir. 
  • Çukur bir kapta yumurtalar süt ile çırpılır.Ekmek dilimleri lokmalara bölünür.Peynir rendelenir.Sütlü karışıma ekmekler,peynir,krema,fesleğen,tuz ve karabiber ilave edilip güzelce karıştırılır.Ekmeklerin sütü emmesi beklenir. 
  • Kare borcam sıvıyağ ile yağlanır.İnce bir tabaka galetaunu serpilir.Hazırlanan sütlü karışım tepsiye galetaununu kaydırmadan kaşık kaşık dökülür.Üzerine yine galetaunu ince bir tabaka halinde dökülür.Arzu edilirse en üste yine peynir rendesi konabilir. 
  • Soğuk fırına koyup 180 derecede 1 saat pişirilir.Dilimlere ayrılarak servis edilir. 
Afiyet Olsun...
Related Posts with Thumbnails