7 Nisan 2007 Cumartesi

GNOCCHI


Malzemeler
1 Paket Gnocchi
Şakşukavari için hazırladığım sos
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz-Karabiber-Fesleğen
Yapılışı
Gnocchiler bol tuzlu suda haşlanır.Pişen gnocchiler suyun üzerine çıkar.Kevgirle servis tabağına alınır.Üzerine şakşukavari için hazırladığım sostan kullandım.En üste karabiber ve kurufesleğen serpip servis edilir.
Afiyet Olsun...


ŞAKŞUKAVARİ


Malzemeler
2 Adet PatlIcan
2 Adet Kabak
2 Adet Patates
6-7 Adet Biber
4-5 Adet Domates
3 DiŞ Sarımsak
1 Adet Kurusoğan
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1/2 Demet Maydanoz
Tuz-Karabiber
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Yapılışı
Patates,kabak,patlıcan ve biber sırası ile küpler halinde doğranıp,kızartılır.Kağıt havlu üzerine çıkarılarak fazla yağların atılması sağlanır.Biberler ayrı bir kaba alınır.En üste süs olarak konulacak.
Kızartmaları ve sosun hepsini alacak bir tavada önce soğan kavrulur.Daha sonra domates ve sarımsak kavrulur.Paprika,sirke,şeker konup birkaç kez karıştırılır.En son maydanoz ilave edilir,sosa karıştırılır.
Daha önce kızartılan patates,kabak,patlıcan sosa ilave edilir.Ezmeden karıştırılır.Böylece tüm kızartmalar sosu içine çekmiş olur.
Servis tabağına alınan soslu kızartmaların üzerine biberler de serpilir.Sıcakken servis edilir.
Afiyet Olsun...





6 Nisan 2007 Cuma

DOMATES GÜL


Domates gülüm biraz daha yakından görünsün diye bu resmi yayınlamak istedim.
Domates elma gibi soyulur.Domatesin daldan koptuğu değil de alt kısmından bükmeye başlanır.Hemen hemen yarıya kadar silindir şeklinde döndürdükten sonra ters çevrilir.Aynı yönde sarmaya devam edilir.Herhangi bir yeşillik daire şeklinde dizilir.Üzerine domates gülü konur.Salataların üzerini de süsleyebilirsiniz.Bu kez afiyet olsun diyemicem üzgünüm.



Related Posts with Thumbnails