18 Mart 2013 Pazartesi

KORE USULÜ KAVRULMUŞ PİLAV ( 볶음 밥 )



Şimdi tarifini vereceğim pilavın tarifini Korece öğretmenim olan Mimi hanımdan öğrendim. Sağ olsun bize dil öğretmekle kalmayıp Kore'de kutlanan özel günlerde bizleri evine davet edip Kore kültürünü de yaşatmaya çalışır. Her şey için teşekkürler öğretmenim. Malum  tüm Asyada olduğu gibi Kore pilavı da yağsız ve az tuzlu oluyor. Aslında onlar buharda pişiren makinelerle yapıyorlar pilavlarını ama bizde makine
olmadığından eski usul yapıyoruz.
Alttaki resim Mimi öğretmenin yaptığı kavrulmuş pilav.Telefonla çektiğim için çok net değil ama kalıpla nasıl şekillendirildiğini sizlere göstermek istedim.


Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Kırmızı Biber
2-3 Adet Yeşil Biber
1 Adet Havuç (Arzu edilirse kullanılır.)
2 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz

Yapılışı

Yıkadığımız pirinçler 3 su bardağı kaynayan suyun içine konur. Tuz ilavesi ile kısık ateşte pişirilir.
Bu arada pirinç tanesi büyüklüğünde kesilen yeşil biber, kırmızı biber arzu edilirse havuç 1 kaşık sıvıyağ konmuş tavada ayrı ayrı kavrulur. Kavurduğumuz sebzeler bir tabağa alınır. 




En son çırpılmış yumurta tavaya alınır. Karıştırarak minik parçalar halinde pişirilir.




Pilav ile kavrulmuş sebzeler karıştırılır. Aslında bu pilavı Mimi öğretmenimin yaptığı şeklinde şekillendirecek kalıp var ama bende o kalıptan olmadığı için böyle servis ettim.
Afiyet Olsun ...

11 Şubat 2013 Pazartesi

DR.OETKER İLE SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ



2 Şubat sabahı servis ile Dr. Oetker'ın Torbalı'daki fabrikasına gittik.12 arkadaş yolda konuşa eğlene gittik. Deneme mutfağında Sevgililer Günü Etkinliği için üzerinde Eros figüru olan pasta ve cevizli,biberli tuzlu muffin pişirdik.Ama bizi şaşırtan un yerine Dr. Oetker Sade Kek karışımı kullanmış olmamızdı.Bu fikir hepimizi etkiledi.
Mutfağa varınca önce Poğaça ve Wolke Kek ikram ikram ettiler.Yanında çay ve kahve eşliğinde sohbet edip çocuklar gibi resim çekildik.



Artık mutfağa girme zamanı geldi.Önce Eros figürlü pasta için kolları sıvadık.Kekler bizim için Dr. Oetker'ın kalp şeklinde kalıbı kullanılarak pişirilmiş ve soğutulmuştu.Ama biz yine de yarım paket Pandispanya unu ile kekimizi yaptık.Keklerimiz pişerken Dr. Oetker'ın tarihçesini izledik.Amblemin içindeki beyaz bayan figürünün aydınlık fikirler anlamına geldiğini öğrendik.
Sonrasında mutfağa geçip keklerimizin iç kremasını hazırladık.Ben kakaolu krema ve vanilya aromasını seçtim,isteyen arkadaşlarımız vanilyalı krema seçtiler.Kremaları 12 kişi birlikte çırpınca çıkan ses çok eğlenceliydi.
Sonra bizim için hazırlanmış meyve,çerez ve damla çikolatarı herkes gönlüne göre seçip kendi pastasını oluşturdu.Pastaların yapımı bitince bu kez değişik pasta yapımlarını izledik.Özellikle kuzu pasta ve yıldız kalıp çok güzeldi.Bu arada mutfak, meleklerimiz tarafından tertemiz yapıldı.


Öğle arasında Speciale Pizza yanında ayran ile ikram ettiler.Ardından da kahvelerimizi yudumlarken sohbet edip bol bol resim çekildik.


Mutfağa tekrar gittiğimizde muffin yapmak için tüm malzemeler ve kalıp bizim için hazırlanmıştı.
Bu kez bir kutu sade kek karışımı ile 2'li gruplar halinde cevizli,biberli muffinlerimizi yaptık.Renkli biberleri küçük kalıplarla kesip muffinlerimizi süsledik.Ardından tüm yaptıklarımızı bizim için hazırlanmış paketlere yerleştirdik.
Ayrıca Eros kalıbıyla çikolatadan Eros yapımını izledik.
Hiç ayrılmak istemesek de ayrılık zamanı gelmişti.Bizi yolcu ederken her zamanki gibi hediyelerle uğurladılar.
Tüm çalışanlar öyle güler yüzlüydüler ki umarım herzaman öyle kalırlar.

Teşekkürler
Dr. Oetker

29 Ocak 2013 Salı

KIBRIS TATLISI


Malzemeler

4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Galeta Unu
3/4 Su Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Ceviz
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Çay Kaşığının Ucu ile Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu (Karbonat ve Kabartma Tozunu ıslatacak kadar)
Şerbeti İçin :
1,5 Su Bardağı Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Muhallebisi İçin :
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Damla Sakızlı Vanilya
1 Kutu Krema
Süslemek İçin :
Çikolatalı Sos

Yapılışı

Muhallebisi için süt,un ve nişasta bir tencereye konur.Uzun süre bekleyince un sütün içinde ıslanıp dibine çöküyor.Bundan sonra pişirilen muhallebide topaklar oluşmuyor.Tabi güzelce karıştırarak pişirmek kaydı ile :)))
Önce şerbet malzemeleri ile şerbet yapılır.Şeker ve su bir tencereye alınır.Kaynadıktan 1-2 dk sonra limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.Soğuması için bir kenara alınır.
4 yumurta ile 3/4 bardak şeker çırpılır.Sıvıyağ ilave ederek çırpmaya devam edilir.Ardından hindistan cevizi,ceviz , galeta unu kaseye alınır.Galeta ununun üzerine çukur yapılıp kabartma tozu ve karbonat konur.Vanilya çevreye serpilir.Kabartma tozu ve karbonatın üzerine limon suyu dökerek köpük köpük olması sağlanır.Tekrar çırpılarak yağlanmış tepsiye dökülür.170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Fırından çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı geçince 3-4 dk sonra gibi şerbeti dökülür.
Tencerede beklettiğimiz süt,un ve nişastayı karıştıra karıştıra pişirilir.Kaynamaya yakın muhallebi ağırlaşmaya başlıyor.Bu sırada karıştırma işlemini hızlı hızlı yapmak gerekir.Yoksa yine topaklanma sorun yaşanır.Muhallebi kaynayınca şeker ve damla sakızı aromalı vanilya ilave edilir.Tekrar kaynayınca ocaktan alınıp krema ilave edilir.Mikser ile güzelce çırpılarak tatlının üzerine dökülür.
Mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir.
Servis zamanı dilimlenip üzerine çikolatalı sos şekilli sıkılarak servis edilir.
Afiyet Olsun...
Related Posts with Thumbnails