25 Eylül 2017 Pazartesi

AVCI BÖREĞİ

Malzemeler
2 Adet Yufka
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Su
1 Adet Yumurta
1-1 Buçuk Çay Bardağı Galeta Unu
150 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Kahve Fincanı İnce Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Acı Biber Salçası
5-6 Dal Maydanoz
1 Paket Dolmalık Fıstık
1 Çay Bardağı Ceviz
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Süslemek İçin
Toz Yeşil Fıstık
Yapılışı
  • İnce bulgurumuzu 1 kahve fincanı kaynar suyla ıslatıp şişmesi için bir kenarda bekletiyoruz. Küçük bir tencerede tereyağını eritip önce kıymayı kavurup rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanı ekleyip orta kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada başka bir tavada yağsız olarak fıstıkları ve cevizleri ayrı ayrı kısa bir süre kavurup kenara koyuyoruz. Soğanlar şeffaflaşınca üzerine acı biber salçasını ekleyip kısa bir süre daha kavuruyoruz. Ardından kavurduğumuz fıstıkları, cevizleri, baharatları ve kabarttığımız bulguru ekleyip ocağı kapatıyoruz. Ocağı kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. İç malzememizi soğuması için kenara alıyoruz.              

  • Su bardağının yarısına kadar sıvıyağı koyup üzerini suyla tamamlıyoruz. Çukur bir kâseye alıyoruz.
  • Yufkaları üst üste koyarak 8 üçgen parçaya bölüyoruz. Böylece 16 adet böreğimiz olacak.
  • Üçgen kestiğimiz yufkanın geniz kenarı bize bakacak şekilde koyup üzerine hazırladığımız yağlı sudan 1-2 tatlı kaşığı yufkaya sürüp geniş kenara iç harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup sağ ve sol kenarları harcın üzerine örtüp sonrasında sigara böreği gibi sarıyoruz.
  • Bu aşamada bir çay tepsisine dizip poşete koyup bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Artan yağlı suyun içerisine 1 adet yumurta kırıp çırpıyoruz. Bir kâseye de galeta unun alıyoruz.
  • Böreklerimizi önce yumurtalı sosa sonra galeta ununa bulayarak pişirme kâğıdı serili tepsiye diziyoruz.
  • 180 derece (börek pişirdiğiniz ısıda) böreklerimiz altın sarısı olana dek pişiriyoruz.
  • Fırından aldığımız böreklerin ilk sıcağı geçtikten sonra börekleri verev kesip kestiğimiz yüzeyi toz yeşil fıstığa bulayarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

24 Eylül 2017 Pazar

ÇİLEKLİ MİNİ YULAFLI BİSKÜVİ PASTASI

Malzemeler
2 Paket Yulaflı Bisküvi
1 Paket Orman Meyveli Krem Şanti
1 Su Bardağı Soğuk Süt
1 Kase Süt (Bisküvileri Islatmak İçin)
10-15 Adet Çilek
1-2 Tatlı Kaşığı Çilek Reçeli
İnci Şekerler
Yapılışı
  • Orman meyveli krem şanti 1 bardak (1 parmak kadar az olsun ki şantimiz yoğun olsun) soğuk sütle çırpılır. Buzdolabında kendini toplaması için buzdolabına kaldırılır.
  • Kaseye sütü koyup bisküvileri bu süte batırıp şantiden sürüyoruz. Şanti sürülen bisküvileri 3 kat yapıp tabağa sıralıyoruz. Bu haliyle birkaç saat dinlendiriyoruz ki bisküviler yumuşayıp şantinin tadını içine çeksin.
  • Servis zamanı mini pastacıkların üzerine çilek dilimleri koyuyoruz.
  • Bir kasede çilek reçelinin suyundan koyup çok az su ile açıyoruz. Çileklerin üzerini kaplayacak şekilde kaşıkla döküyoruz.
  • En son inci şekerlerle süsleyip servis ediyoruz. Arzu ederseniz pirinç yeşil fıstık da kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun….


17 Eylül 2017 Pazar

KAVURMA

Malzemeler
Yarım Kiloya Yakın Et (But Kısmından)
3-4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz-Karabiber
Zerdeçal-Pul Biber
Kekik
Yapılışı
  • Etimizi yıkayıp kağıt havlu ile kurulayarak sevdiğimiz büyüklükte doğruyoruz. Ben sotelik doğradım.
  • Tavayı güzelce kızdırıp etleri tavaya alıyoruz. Karıştırarak tüm yüzeylerinin dağlanmasını sağlıyoruz.
  • Kısa süre sonra et yine de azıcık suyunu salıyor ve yine bir süre sonra suyunu çekiyor.
  • Ara ara kaynar su ilave ederek eti iyice pişiriyoruz.
  • İstediğimiz gibi pişince tereyağını katıp güzelce kavuruyoruz.
  • En son baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…


Related Posts with Thumbnails