17 Eylül 2017 Pazar

KAVURMA

Malzemeler
Yarım Kiloya Yakın Et (But Kısmından)
3-4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz-Karabiber
Zerdeçal-Pul Biber
Kekik
Yapılışı
  • Etimizi yıkayıp kağıt havlu ile kurulayarak sevdiğimiz büyüklükte doğruyoruz. Ben sotelik doğradım.
  • Tavayı güzelce kızdırıp etleri tavaya alıyoruz. Karıştırarak tüm yüzeylerinin dağlanmasını sağlıyoruz.
  • Kısa süre sonra et yine de azıcık suyunu salıyor ve yine bir süre sonra suyunu çekiyor.
  • Ara ara kaynar su ilave ederek eti iyice pişiriyoruz.
  • İstediğimiz gibi pişince tereyağını katıp güzelce kavuruyoruz.
  • En son baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…


0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails