17 Mart 2018 Cumartesi

PANCARLI ŞEHRİYE SALATASI

Malzemeler
Yarım kg Pancar
Yarım Paket Tel Şehriye
1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
300-400 gr Süzme Yoğurt
1 Küçük Kavanoz Mayonez
2-3 Diş Sarımsak
Tuz
Yapılışı
  • Pancarlarımızı haşlayıp soyuyoruz. Rendeleyip bir kenara alıyoruz.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı yağla kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca rendelemiş olduğumuz pancarları ve tuzu ekleyip birkaç dakika kadar hepsini birlikte kavuruyoruz.
  • Şehriyeleri 1 kaşık sıvıyağda kavuruyoruz. Pembeleşince üzerine 2 buçuk su bardağı su ve tuzu ilave edip pilav gibi pişiriyoruz.
  • Çukur bir kâsede sarımsakları tuzla eziyoruz. Üzerine süzme yoğurdu ekleyip az bir suyla açıyoruz. Ardından mayonezi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Tüm malzemeyi alacak büyüklükte bir kaba önce şehriyeleri ve kavurduğumuz pancarı alıyoruz. Birbirine güzelce karıştırıyoruz ki şehriyeler birbirine yapışmasın. Bu karışımımız iyice soğuduktan sonra yoğurtlu karışımı ekleyip güzelce karıştırıp servis tabağımıza alıyoruz. Resimde kullanmamışım ama sonraki yaptıklarımda salatanın üzerine çerez ekliyorum. Hatta nerdeyse tüm salatalara çerez ekleme alışkanlığı edindim. Daha lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun…

16 Mart 2018 Cuma

YOĞURTLU PANCAR SALATASI

Malzemeler
1 kg Pancar
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Kâse Yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Kabak Çekirdeği
Tuz
Yapılışı
  • Pancarların yapraklarını kesip güzelce yıkıyoruz. Bol suda hafif dişe gelinceye dek haşlıyoruz. El dayanacak sıcaklığa gelince kabuklarını ayıklayıp rendeliyoruz.
  • Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Ben soğanı her zaman orta kısık ateşte soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavuruyorum.
  • Soğanlar kavrulunca rendelediğimiz pancarları ve tuzu tavaya ekliyoruz. Birkaç dakika kavurup ocaktan alıyoruz. 
  • Servis tabağına aldığımız salatamızın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
  • Yoğurdun üzerine herhangi bir çerezden ekliyoruz. Bu kez elime kabak Çekirdeği geldi onu kullandım. Çoğunlukla ceviz kullanırım aynı şekilde fındık ve badem de epeyce kullanırım. Ben salatalarda çerez kullanmayı seviyorum.

Afiyet Olsun…

15 Mart 2018 Perşembe

ELMALI MUHALLEBİ

Malzemeler
8 Adet Elma
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
Muhallebisi İçin:
1 lt Süt
4 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Su Bardağı Şeker
3 Yumurta Sarısı
Vanilya
Üzeri İçin:
3 Yumurtanın Beyazı
3-4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Elmalar ince ince dilimlenir, üzerine şeker koyup şeffaflaşıp suyunu çekene dek pişirilir. Ezmemeye dikkat ederek dikdörtgen borcama aktarılır. Üzerine tarçın serpilir. 
  • Süt, un, nişasta, şeker ile muhallebi pişirilir. Yumurta sarıları katılıp hemen mikser ile iyice çırpılır. Elmaların üzerine dökülür. 
  • Yumurta beyazları ile pudra şekeri çırpma kabında çırpılıp köpürtülür. Muhallebinin üzerine iyice yayılır. Kabın kenarlarına iyice yayılmalı pişince kenarlarından çekiliyor. 
  • Fırının ızgarası yakılır. Yumurta beyazları kızarana dek pişirilir. Bu sırada fırının yanından ayrılmamalı. Çünkü çok çabuk yanabiliyor. Buzdolabında bir süre bekletilip, dilimleyerek servis edilir.

Afiyet Olsun...

Related Posts with Thumbnails