Malzemeler
8 Adet Elma
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
Muhallebisi İçin:
1 lt Süt
4 Yemek Kaşığı Un
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
Muhallebisi İçin:
1 lt Süt
4 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Su Bardağı Şeker
3 Yumurta Sarısı
Vanilya
Üzeri İçin:
3 Yumurtanın Beyazı
3-4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yapılışı
1 Su Bardağı Şeker
3 Yumurta Sarısı
Vanilya
Üzeri İçin:
3 Yumurtanın Beyazı
3-4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yapılışı
- Elmalar ince ince dilimlenir, üzerine şeker koyup şeffaflaşıp suyunu çekene dek pişirilir. Ezmemeye dikkat ederek dikdörtgen borcama aktarılır. Üzerine tarçın serpilir.
- Süt, un, nişasta, şeker ile muhallebi pişirilir. Yumurta sarıları katılıp hemen mikser ile iyice çırpılır. Elmaların üzerine dökülür.
- Yumurta beyazları ile pudra şekeri çırpma kabında çırpılıp köpürtülür. Muhallebinin üzerine iyice yayılır. Kabın kenarlarına iyice yayılmalı pişince kenarlarından çekiliyor.
- Fırının ızgarası yakılır. Yumurta beyazları kızarana dek pişirilir. Bu sırada fırının yanından ayrılmamalı. Çünkü çok çabuk yanabiliyor. Buzdolabında bir süre bekletilip, dilimleyerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))