12 Ocak 2013 Cumartesi

HARDAL OTU SALATASI


Malzemeler

500 gr Hardal Otu
1 Adet Kırmızı Biber
Susam
Nar Ekşisi
Limon Suyu
Zeytinyağı

2-3 Diş Sarımsak
Portakal Suyu
Tuz

Yapılışı

Otların sararmış ya da güzel olmayanları ayıklanıp birkaç kez yıkanır.Son yıkama suyuna sirke konup bir süre bekletilir.Otların hepsini alabilecek bir tencereye kaynamış su konur.Otlar kaynayan suya ilave edilir.
Otların pişmesine yakın salatanın sosu hazırlanır.Genelde zeytinyağ,limon suyu ile yapılan bu sosu ben kendime göre şöyle yapıyorum.Sarımsaklar çok az tuz ile ezilir üzerine  nar ekşim Antakya'dan geldiği için çok kıvamlı ve çok ekşi dolyısıyla 1 tatlı kaşığı kullanıyorum ama elinizdeki malzemeye göre ayarlama yapmak gerekir.Üzerine limon suyu (göz kararı) ayrıca yarım portakalın suyunu son olarak zeytinyağı (yine göz kararı) ilave edip çırpılır.
Hardal otu yumuşayınca kontrol edilip pişmişse süzgüye alınır.Suyu süzülen hardal otları servis tabağına alınıp üzerine tuzu eklenir.Karıştırıp tabağın içinde düzenlendikten sonra hazırladığımız sos dökülür.Süslemek için üzerine kırmızı biber (önceden dolaba koyduysanız kullanabilirsiniz ya da konserve de olabilir) minik minik kesilerek salatanın üzerine serpiştirilir.Susam (ben susamı önceden kavurup küçük bir kavanoza kaldırıdım gerekli oldukça kulanıyorum) da serpilerek salatamız tamamlanır.
Afiyet Olsun ...



6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Bayılırım. Ben de ot salatasının üzerinde kırmızı renge bayılıyorum bazen kuru domates bile çok güzel oluyor.Susam hiç serpmemiştim onu da deneyeceğim. Ellerine sağlık.

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Sibel'cim renkli güzel oluyor.Ot salatasının üzerine susamı Kore'ye gittiğimde görmüştüm yani korelilerden esinlendim canım :))))

nergis mevsimi dedi ki...

Hardal otunu severim ama rengarenk olunca anlayamadım daha değişik göründü gözüme.Susam da iyi fikirmiş,renk katmış.Eline sağlık.

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Nergiz'cim teşekkürler arkadaşım :))))))

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok Güzell. ben bloğunuza üye olamadım.

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Teşekkür ederim Nur arkadaşım :))))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails