17 Ocak 2013 Perşembe

PEYNİRLİ KARNABAHAR KIZARTMASI



Malzemeler

1 Adet Orta Boy Karnabahar
3 Su Bardağı Tambuğday Unu
3 Adet Yumurta
1 Şişe Maden Suyu
1 Tatlı Kaşığı Acı Toz Kırmızı Biber
Muskat
1 Çay Kaşığı Beyazbiber (Toz)
Tuz
150-200 gr Çökelek
100 gr Tulum Peyniri
Sıvıyağ

Yapılışı

Karnabahar dallarına ayrılarak yıkanır. Buharda pişirme aparatına dizilir. Tencereye tuz ve su konur, karnabaharlar tencereye aparat ile birlikte konur. Karnabaharlar yumuşayana dek haşlanır.
Bu arada un, yumurta, maden suyu ve 1 bardak su, acı kırmızı toz biber, beyazbiber, tuz ve sarımsak rendesiyle 6-7 kez sürtülen muskat ilave edilerek çırpılır. Hamur koyu olursa boza kıvamına gelene dek su ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
Tulum peyniri rendelenir. Üzerine çökelek ve beyazbiber arzuya göre başka baharatlar da ilave edilip yoğrulur ki karnabaharın arasından dökülmesin.
Hafif diri haşlanmış karnabahar dalları, sap kısmı kesilmeyecek şekilde çiçek kısmında cep açılır. Hafifçe aralayarak bu kısma peynir karışımı konur. Elimizle hafifçe sıkıp şekli düzeltilir, peynir ile karnabaharların birbirine yapışması sağlanır.


Tavaya kızartma yağı konup kızınca hazırlanan her bir peynirli karnabahar dalı hamura bulanarak yağa dizilir. Hafif pembeleşince diğer tarafları da kızartılır. Biraz 3 boyutlu olduğundan iki değil 3-4 yönü kızartmak gerekiyor.Bu arada hamurdan artarsa içine biraz çökelek ya da herhangi bir peynir koyarak onlar da kızartılır. Gerekirse boş hamur olarak da kızartılabilir. Özellikle çocuklar peynirli ve boş hamurları seveceklerdir. Kızaran karnabaharlar kağıt havlu serili tabağa alınır. Fazla yağı kağıt havlu tarafından emilen karnabaharlar servis tabağına dizilir. Sıcakken yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Afiyet Olsun ...

2 yorum:

SeneminYemekleri dedi ki...

Rahmetli annem yapardı kroket şeklinde. Ellerine sağlık ne çekti canım şimdi

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Ayyyy anne mamaları çok güzel oluyor kendin yapsan bile aynı olmuyor işte.Ama şükür ki böyle güzel anılarımız var canım :))))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails