Malzemeler
2 Su Bardağı
Kısırlık Bulgur
1 Adet Kuru
Soğan
2-3 Diş Sarımsak
(Arzu edilirse)
1 Demet Taze
Soğan
Yarım Demet
Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Domates
Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber
Salçası
Tuz-Karabiber-Pulbiber
6 Adet Yumurta
3-4 Yemek Kaşığı
Tereyağ veya 1 Su Bardağı Zeytinyağı
Yapılışı
- İnce bulgurumuz içine tuz ve yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kaynar su ile ıslatılır. Elinizde varsa isotu ısladığınız suyla ıslatın çok daha lezzetli oluyor.
- Taze soğan ve maydanoz doğranır.
- Bulgurumuz şişince içine salçalar ve baharatlar katılıp güzelce karıştırılır.
- Yumurtalar ister tereyağında ister zeytinyağında karıştırarak pişirilir. Yağımız tavanın dibinde en az yarım parmak yüksekliğinde olmalıdır.
- Azıcık soğuması beklenir. Ardından bulgurun üzerine alınır ve yumurtalar parçalı olacak şekilde karıştırılır.
- En son taze soğan ve maydanoz eklenir tekrar ezmeden karıştırılır.
- Servis tabağına döküp şekillendirerek, iri iri top şekli vererek ya da çiğ köfte şekli vererek servis edilebilir. Tercih sizin.
- Yanına turşu, marul. turp. nane, limon dilimleri pek yakışıyor.
Afiyet Olsun …
2 yorum:
Merhaba, googlede arama yaparken bloğunuza rastladım ve çok beğendim. Böyle bir bloğa sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
Size kendi yaptığım bir uygulamayı tavsiye etmek istiyorum. Bu linkten bakabilirsiniz Kolay Pasta Tarifleri Teşekkürler.
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)) Uygulamayı inceleyeceğim
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))