Malzemeler
5 Adet Bebek
Enginar
5 Yaprak Göbek Marul
4-5 Adet Taze
Soğan
5-6 Dal Dereotu
1/2 Adet Kapya Biber
6-7 Adet Kiraz
Domates
1/2
Adet
Havuç
1 Çay Bardağı
Bezelye
Yarım Çay
Bardağı Mısır
Tuz
Limon Suyu
Zeytinyağı
Parmesan
Yapılışı
- Enginar haricindeki sebzeler ayıklanır, yıkanır, sularının süzülmesi için süzgüye alınır.
- Enginarlar ayıklanıp 2 veya 4’e bölünür. 1 tatlı kaşığı un ve limon suyu kattığımız suda yıkanır.
- Pişireceğimiz tencereye yine unlu limonlu su hazırlanır. Su kaynayınca enginarlar tencereye alınır. Arada enginardan birinden bir yaprak koparıp pişmesini kontrol ederiz.
- Bu arada büyükçe bir kaseye marul ve dereotu doğranır. Taze soğanlar 4-5 santim uzunluğunda doğranır. Biber jülyen doğranır. Domatesler dörde bölünür. Havuç kesme bıçağı ile sıyrılır.
- Bezelye ve mısır haşlanır.
- Tüm malzeme tuzlanıp karıştırılır.
- Servis tabağına alınır. Haşlanan enginarlar biraz soğuduktan sonra salatanın üzerine sıralanır.
- Limon suyu ve zeytinyağı gezdirilerek salata tamamlanır.
- Arzu ederseniz üzerine parmesan peyniri traşlanır.
Afiyet Olsun …
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))