16 Haziran 2017 Cuma

İTALYAN SALATALI SPAGETTİ

Malzemeler
1 Paket Spagetti Makarna
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz
İtalyan Salatası İçin
50 gr Jambon
50 gr Salam
100 gr Sosis
200 gr Kaşar Peynir
250 gr Salatalık Turşusu (Baharatlı)
Yarım Paket Dondurulmuş Garnitür
Mayonez (Küçük Boy Kavanoz)
150 gr Kese Yoğurdu
Beyaz Biber
Yapılışı
  • İtalyan salatasının malzemelerinin doğrama işlemini bir gün önceden yapabilirsiniz.
  • Garnitür kısa süre haşlanıp makarnaya ilave etmek üzere bir kenara alınır.
  • Geri kalan salata malzemelerinin tümü kibrit çöpü gibi doğranır. Turşu ve peyniri doğrayınca ayrı kaplara almakta fayda var. Bunları makarna soğuduktan sonra yoğurtlu sosla birlikte en son ekleyeceğiz.
  • Yoğurt, mayonez ve beyaz biber bir kapta karıştırılır.
  • Makarnamızı demleme olarak pişiriyoruz. Bunun için 1 litre kaynamış suya sıvıyağı ve tuzu ekliyoruz. Makarnalarımızı 3 veya 4’e bölerek kaynayan suya atıyoruz. Yaklaşık 9-10 dakikada suyunu tamamen çekip pişmiş oluyor. Ocağı kapatıp makarnanın üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz. Makarna soğuyup yapışmadan önce kısa süre haşladığımız garnitürleri ve şarküteri ürünlerini makarnaya ekleyip karıştırıyoruz. Soğuması için bekletiyoruz. Kaynama sırasında ve soğumaya bıraktığımızda 5 dakikada bir karıştırmakta fayda var. Yoksa makarnalar birbirine yapışır.
  • Makarnalı karışımımız soğuyunca turşu, peynir ve yoğurt-mayonez karışımını ekleyip son kez ezmemeye özen göstererek karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alınca süslemek için biraz daha mayonez sıkabilirsiniz.

Afiyet Olsun …

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails