30 Eylül 2017 Cumartesi

DİZME ÇİÇEK POĞAÇA

Malzemeler
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Şeker
42 Gr Yaş Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Adet Yumurta Akı
Aldığı Kadar Un
İçi İçin
250 gr Tulum Loru
Karabiber
Üzeri İçin
1 Adet Yumurta Sarısı
Çörek Otu
Yapılışı
  • Fırın tepsimize yağlı kâğıt seriyoruz.
  • Derin bir kaba kaynar su, süt ve sıvıyağ konur. Böylece mayanın sevdiği ılık ortam oluşur. Şeker ve maya bu karışımda eritilir. 10-15 dakika bekletilir. Mayalı karışım göz göz olunca üzerine önce yumurta akı konup sıvılarla karıştırılır. Ardından aldığı kadar un, mahlep ve tuz konup yoğrulur. Hamur iki katı olana dek ılık bir yerde bekletilir. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp çubuk şekli verilir ardından genişletilir. Amaç dikdörtgen bir şekil elde etmek. Dikdörtgen şeklinde açtığımız hamurun orta kısmına uzunlamasına peynir konup rulo yapıyoruz. Uzun çubuklar halinde hazırladığımız poğaçalarımızı ortadan verev şeklinde kesip bu kısımlar dışa bakacak şekilde daire oluşturarak yan yana diziyoruz. Ortada küçük bir komposto kasesi kadar boşluk bırakıyoruz.
  • İlk katı bu şekilde halka şeklinde yapınca ikinci katı ilk katın aralarına gelecek şekilde diziyoruz ve ilk kattan birazcık daha kısa yapıyoruz. Resimdeki şekli oluşturuyoruz. En son ortada kalan boşluk için büyükçe bir yuvarlak poğaçayı içine bol peynir koyarak yapıyoruz. Ve çiçeğimizin ortasına yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp orta kısmına çörek otu serpiyoruz. Tepsi mayası için kenara alıyoruz.
  • Hamurlarımız kabarıp şekil alınca önceden 180 derece ısıtılmış fırına atıp üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails