2 Ekim 2017 Pazartesi

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Malzemeler
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Su Bardağı Sıvıyağ
200 gr Tereyağı
5 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
1/3 Çay Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
İç Malzemesi
150 gr Tulum Peyniri
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Üzeri İçin
1 Adet Yumurta
Susam
Çörekotu
Yapılışı
  • Tereyağını ve sıcak suyu yoğurma kabına alıyoruz. Tereyağı eriyene dek arada karıştırıp bekletiyoruz. Üzerine sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Karışıma unun 4 veya 4 buçuk bardak kadarını katıyoruz. Unun bir yerine parmağımızla çukur yapıyoruz. Bu çukur kısma kabartma tozu ve karbonatı ekleyip üzerine limon suyunu koyarak kısa bir süre köpüklenip aktive olmasını bekliyoruz. Tuzu unun üzerine serpiyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Gerektikçe un ilavesi yapıyoruz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru bu şekilde yarım saat kadar bekletiyoruz. Hatta bu hamuru ertesi güne kadar buzdolabında bekletip kullanabilirsiniz. Hamur yağını salmış olacaktır tekrar kısa bir süre yoğurup o şekilde kullanabilirsiniz.
  • Peynirimizi rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. Üzerine baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Peynir tuzlu olduğundan tuz ilavesi yapmıyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte kopardığımız hamuru avucumuzda inceltip peynirden koyuyoruz. Hamuru ikiye katlayıp yarım ay şekli veriyoruz. Kapattığımız uç kısımları iyice bastırmamız gerekiyor. Tulum peyniri eriyip dışa akıyor. Lezzette poğaçanın içinden uçup gidiyor. Bu sebeple poğaçaları dikkatlice kapatmaya özen gösterelim.
  • Pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsilere poğaçalarımızı diziyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sürüyoruz.
  • Bir çatalla çapraz şeklinde iz yapıyoruz. En son susam ve çörekotu serperek 180 derece (börek pişirdiğiniz ısıda) üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı geçince sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails