Malzemeler
1 Demet Semizotu
150-200 gr Kese
Yoğurdu
2 Yemek Kaşığı
Yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı
Zeytinyağı
8-10 Adet Ceviz
Tuz-Pul Biber
Yapılışı
- Semizotlarının yapraklarını ayıklıyoruz. Bu tarifte saplarını kullanmıyoruz. Ama arzu ederseniz siz ince ince doğrayıp kullanabilirsiniz.
- Ayıkladığımız yaprakları güzelce yıkıyoruz.
- Tüm malzemeyi alacak çukur bir kapta sarımsaklarımızı tuzla dövüyoruz. Üzerine kese yoğurdunu koyup az miktarda su ile açıyoruz. Sofralık yoğurdu ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Semizotumuzu sarımsaklı yoğurda ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Cacığımızı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını, pul biberini ve cevizi kırıklayıp ekliyoruz. Bu kez evde ceviz kalmadığından ben kullanamadım. Ama ceviz sağlıklı olduğundan elimden geldiğince tüm salatalara koymaya çalışıyorum.
Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))