5 Ekim 2018 Cuma

KIŞLIK ÇALI FASUYLE HAZIRLIĞI

Malzemeler
500 gr Çalı Fasulye
2-3 Adet Domates
2-3 Adet Biber
Yapılışı
  • Çalı fasulyenin kenarlarını incecik kesip uzunlamasına ortadan ikiye bölüp uzun ince hale getiriyoruz. Ardından fasulyelerin uzunluğuna göre ikiye veya üçe bölüyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz. Biberleri de çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz.
  • Tüm malzemeyi tencereye alıp kavuruyoruz. Domatesler suyunu çekip fasulyeler renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
  • Ardından kavurup soğurttuğumuz fasulyelerimizi buzdolabı poşetine alıyoruz. İçindeki havayı elimizle bastırarak çıkarıyoruz. Poşetin ağız kısmını kıvırıp bastırarak dikdörtgen bir paket elde ediyoruz. Böylelikle buzlukta düzenli bir şekilde saklayabiliriz.
  • Kış boyunca kıyma ve soğan ve salça ilavesiyle hazırladığınız yemek harcına donmuş fasulyemizi koyup üzerine kaynar su ekleyerek mis gibi yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails