Malzemeler
1,5 Kg Adapazarı Kabağı
1,5 Su Bardağı Şeker
2 Yemek Kaşığı Keçiboynuzu Pekmezi
Yarım Su Bardağı Su
Üzerini Süslemek İçin:
Tarçın
İri Parçalara ayrılmış Ceviz
Arzu edenler Tahin veya kaymak da ilave edebilir ;)
Yapılışı
- Kabağımızın kabuklar soyulur, çekirdekli kısmın yumuşak yerleri kesilip yıkanır. 2-3 parmak kalınlığında dilimlenip fırın tepsisine dizilir. Benim kabağım ayıklandıktan sonra 1 buçuk kilo kaldı ve kare borcama tam denk geldi.
- Fırınımız 200 dereceye ayarlanıp çalıştırılır.
- Kabak dilimlerinin üzerine önce şeker gezdirilir. Sonra pekmez ve su karıştırılarak kabakların üzerine kaşık kaşık dökülür.
- Tepsimizin üzeri varsa akıllı folyo ile yoksa önce pişirme kâğıdı sonra alüminyum folyo ile kaplanır.
- Isınan fırına tepsi yerleştirilir en az 1 saat kabaklar fırında pişmeye bırakılır.
- Bu süre sonunda kabaklar kontrol edilir. Kabaklar pişmiş ve suyu çok az kalmış olmalı. Böyle değilse bir süre daha üzerini örtüp pişirmeli.
- Piştiğine karar verince tepsinin üzerindekiler alınır.
- Fırın kapatılır.
- Tatlımız 5-10 dakika daha fırının içinde bırakılır.
- Kabak tatlısının her hali güzeldir ama fırında olan lokum gibi oluyor.
- Soğuyunca isteyen tarçın ve cevizle isteyen tahin de ilave ederek yiyebilir.
Afiyet Olsun …
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))