15 Temmuz 2017 Cumartesi

KLASİK LİMONATA

Limonatayı hazırlarken bazen taze zencefil ya da nane yaprakları ilave edebilirsiniz. Böylece değişik tad ve aromalarda limonatanız olur :))
2. resimdeki limonatayı 2005 yılında yapmışım. Özenip bardakları şekerle süslemişim. Hoşuma gitti o resmi de buraya ekleyim dedim :))
Malzemeler
4 Adet Limon
1 Adet Portakal
2 Su Bardağı Şeker
2 Çay Kaşığı Öğütülmüş Limon Tuzu
Yapılışı
  • Limon ve portakal güzelce yıkanıp kabuklarının sadece renkli kısımları rendelenir.
  • Üzerine şeker eklenip güzelce ovalanır ki limon ve portakalın hem aroması hem rengi şekere geçsin.
  • Yarım saat böylece bekletilir.Limon ve portakalın suları sıkılıp kalan kısımları da doğranarak kabımıza konur.
  • Şeker eriyene dek güzelce karıştırılır.
  • Artık tel süzgüden geçirme zamanı :))
  • Süzdüğümüz posaları hemen atmıyoruz ama içlerinde hala lezzet kalıyor. Bunun için posanın üzerine bir bardak su koyup ovalıyoruz. Süzüyoruz. Bu işlemi bir kez daha yapıyoruz. Posadan bir parça alıp tadına bakıyoruz. Artık şeker yada meyve tadı kalmamışsa posayı artık atıyoruz. Yok hala şeker ve meyve tadı varsa işlemi bir kez daha yapıyoruz.
  • Süzüp hazırladığımız limonatamız konsantre halde olduğundan buzdolabında uzun süre bekletilebilir.
  • Limonatanın bir kısmı damak zevkinize göre sulandırarak hazırlanır.Böylece kalan kısmı daha uzun süre mis gibi kalacaktır.
  • Arzu ederseniz içine buz koyarak servis edebilirsiniz.
  • Bunaltıcı sıcaklarda buz gibi limonataya kim hayır diyebilir kiiiiii :))


Afiyet Olsun ...

12 Temmuz 2017 Çarşamba

ŞALGAMLI PİRİNÇ SALATASI

Malzemeler
3 Su Bardağı Baldo Pirinç
4 Su Bardağı Şalgam
5-6 Adet Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
6-7 Dal Nane
1 Adet Kırmızı Kuru Soğan
4-5 Adet Salatalık Turşusu
1 Çay Bardağı Mısır
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Tuz-Karabiber
Yapılışı
  • Önce pirincimizi yıkayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Pirincimiz şeffaflaşıncaya dek kavurmamız yeterli olacaktır. Üzerine şalgam suyunu döküp bildiğimiz pilav gibi pişirip demlenmeye bırakıyoruz.
  • Pilavımız demlenirken biz yeşilliklerimizi, turşumuzu, taze soğanı, kuru soğanı doğrayıp hazır ediyoruz.
  • Pilavımız iyice ılıyınca hazırladığımız malzemeleri, tuzunu ve karabiberini içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz. En son nar ekşisi ve zeytinyağını koyup son kez karıştırıp servis ediyoruz.


Afiyet Olsun…

8 Temmuz 2017 Cumartesi

YAZ BÖREĞİ

Malzemeler
5 Adet Yufka
350-400 gr Kıyma
2-3 Adet Domates
3-4 Adet Biber
1 Adet Kapya Biber
2 Adet Kuru Soğan
Tuz-Karabiber-Pul Biber
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Yapılışı
  • Domates, biberler ve kuru soğan yemeklik doğranır. Kıymaya eklenir tuz ve baharatları da ilave edip güzelce karıştırılır.
  • Tereyağı eritilir üzerine sıvıyağ eklenir.
  • Yufkalar 4’e bölünür.
  • Her parça yufkaya hazırladığımız yağımızdan sürülür. Kıymalı içimizi yufkanın geniş kenarına koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır. Kendi etrafında döndürerek mini kol börekleri elde etmiş oluruz.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıraladığımız böreklerimizin üzerini yağlayıp 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Üzeri kızarıncaya dek pişirdiğimiz börekleri fırının kapağını açık bırakıp ilk sıcağı çıkana dek bekletiyoruz.
  • Sonrasında sıcak sıcak servis ediyoruz. Yanında ayran ya da sıcak yaz günlerinde buz gibi bir karpuzla nefis oluyor. Yok ben böreği tavşan kanı çayla severim diyenlerdenseniz o da harika olur efenim :))

Afiyet Olsun …
Related Posts with Thumbnails