Malzemeler
500 gr Balkabağı
1 Adet Kurusoğan
3-4 Diş Sarımsak
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
100 ml Krema
1 Yemek Kaşığı
Un
2 Su Bardağı
Etsuyu veya Tavuksuyu
6 Yemek Kaşığı
Zeytinyağ
1 cm Taze
Zencefil
1 Çay Kaşığı
Muskat
1 Çay Kaşığı
(Tepeleme) Zerdeçal
1 Çay Kaşığı
Kİmyon
1 Çay Kaşığı Acı
Toz Kırmızıbiber
Tuz-Beyazbiber
Üzeri İçin:
Yarım Su Bardağı
Kabak Çekirdeği İçi (Kavrulmamış olanından)
- Bir fırın kabına soyulmuş,yıkanmış küp küp doğranmış kabak ve patates konur.Üzerine soğan piyazlık yarım ay şeklinde doğranır.Sarımsaklar ayıklanıp aralara serpiştirilir.2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ sebzelerin üzerine gezdirilip 180 derece ısıtılan fırına konur.Üzerleri hafif renk alınca bir kez karıştırılıp tekrar sebzelerin üzeri renklenince fırından alınır.
- Bu arada havuç soyulup rendelenir.2 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir.Etsuyu veya tavuksuyu ilave edilerek yumuşayana dek pişirilir.Çünkü fırındaki sebzeler pişmiş olduğundan aynı ayarda pişmiş olmaları gerekiyor.
- Fırındaki sebzeler ve zencefil rendesi tencereye konup karıştırılır.Ardından muskat rendesi ilave edip bir taşım kaynatılır.Tuzu eklenen çorba,elektrikli çırpıcıyla ezilip pürüzsüz hale getirilir.
- Bu arada küçük bir tavada kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağında un kavrulur.Un sararınca ocaktan alıp üzerine zerdeçal,kimyon,acı toz biber ve beyazbiber konur.Tekrar ateşe koyup 10 saniye kadar baharatların kokusunun çıkması sağlanır.Üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su ilave edip unun açılması sağlanır.
- Çorbaya önce hazırladığımız unlu baharatlı karışım ilave edilir,ardından krema ilave edilip güzelce karıştırılır.
- Başka bir tavada kabak çekirdği içleri karıştırarak hafifçe kavrulur.
- Servis tabağına alınan çorbanın üzerine şık görünmesi için biraz krema ve kavrulmuş kabak çekirdeği içi konularak sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun ...