17 Mart 2007 Cumartesi

MİLFÖYDEN BÜKME BÖREK


Malzemeler

20 Adet Milföy Yaprağı
1 Komposto Kasesi Haşhaş Ezmesi
İçi İçin:
2 Su Bardağı Mercimek
1 Adet Kurusoğan
Tuz-Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kurunane
3-4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Yumurta
Haşhaş Tohumu
Yapılışı
Öncelikle iç harç hazırlanır.Mercimek haşlanır.Bu arada soğan ince ince doğranıp sıvıyağda kavrulur.Haşlanıp süzülen mercimekler üzerine ilave edip bir kaç kez karıştırılır.Üzerine baharatlar ilave edip bir kez daha karıştırdıktan sonra ocak kapatılır.Soğuması beklenir.
Milföy yaprakları tezgaha dizilir.Yumuşayınca merdane yardımıyla biraz inceltilir.Bir fırça yardımıyla hamurların üzerine haşhaş ezmesi sürülür.Hazırlana iç harçtan birer kaşık konup rulo yapılır.İki kenarı içler dökülmesin diye hafifçe bastırılır.Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sürülür.En üste haşhaş tohumları serpilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
Afiyet Olsun...

15 Mart 2007 Perşembe

MEYVE SOSLU PASTA


Bu sayfaya başlarken ilk tarifimin bir tatlı olmasını istedim.Malum tatlı başlayalım tatlı devam etsin mantığı.Umarım öyle olur.
Malzemeler
1 Adet Pastaban(İki Kat Olanlardan)
Kreması İçin:
500 ml Süt
1 Kahve Fincanı Un
1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Kahve Fincanı Şeker
2 Adet Yumurtanın Sarısı
Ağız tadına göre arzu edilirse 1-2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
100 Gr Tereyağ ya da Margarin

Arası İçin:Çilek
Üzeri İçin:Hazır Meyveli Sos
Keki Islatmak İçin:Çilek Marmelatı

YapılışıÖnce krema pişirilir.Süt,un,nişasta ve vanilya ile kaynatılır.Kaynayınca şeker ilave edilir.Tekrar kaynayınca 2 yumurtanın sarısı katılıp mikser ile çırpılır.(Yumurta sarıları eklerken mikser elimizde hazır olmalı yoksa yumurtalar pıhtılaşabilir.)Krema soğuğa yakın olunca içine tereyağ ve arzu edilen miktarda pudra şekeri ilave edilip çırpılır.
Pastaban katları ayrılır.Çilek marmelatı biraz sulandırılır ve her iki katın iç yüzeylerine sürülür.Alt kat servis edilecek tabağa alınır.Üzerine önce krema sürülür.Kremanın üzerine dilimlenen çilekler sıralanır.Çileklerin üzerine ikinci kat kek konur.Pastanın tamamı krema ile kaplanır.
Meyveli sos üzerindeki tarife göre pişirilir.Pastanın üzerine kaşıkla dökülür.Üzeine arzu edilirse değişik şekerleme ya da yeşil fıstık serpilebilir.Kokusu enfes bir pastanız oldu bile.
Afiyet Olsun...
 

14 Mart 2007 Çarşamba

ÇİÇEK KURABİYE




Önce pasta şimdi de çiçek adetlerimizi bozmak olmaz değil mi?Kendimi daha misafir gibi hissediyorum.Ama misafirlik üç günden fazla sürmezmiş.Ben de kendimi alıştırmaya çalışıyorum.
Malzemeler
250 Gr Mısır Nişastası
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
125 Gr Margarin
1 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Kakao
Yapılışı
Kakao haricindeki tüm malzemelerle hamur yoğrulur.Hamurdan bir avuç kadarı ayrılır.Ayrılan hamura 2-3 tatlı kaşığı kadar kakao eklenir,yoğrulur.
Tepsiye pişirme kağıdı serilir.Kurabiyeler tepsi üzerinde şekillendirilir.Beyaz olan hamurdan iri fındık büyüklüğünde parçalar koparılır.Önce top şekli verilir.Sonra köfte gibi yuvarlanır.Sekiz adedi yıldız şeklinde yanyana dizilir.Kakaolu hamurdan da yine iri fındık büyüklüğünde toplar yapılır.Hafifçe bastırarak yaprakların ortasına yerleştirilir.
200 dereceye ayarlanan fırına verilir.Üzeri kızarmadan fırından alınır.Benimkiler azıcık kızardılar ama idare eder yine de.
Bu kurabiyeler çok kırılgan oluyor.Servis tabağına alırken narin davranmak gerekiyor.Mümkünse servis tabağına tek sıra koymakta fayda var.Üst üste koyunca birkaçı kırılıyor.Ama görenler şekline bayıldı.Ufak bir değişiklik ama hoş oldu.
Afiyet Olsun...

MERHABALAR

Bana bu sayfayi hediye eden yemek24 adminine ve ekibine cok tesekkür ediyorum.Benim de bir blogum olsun istiyordum.Ama acemi oldugum için de cekiniyordum.Sagolsun arkadaslar benim icin bu hediyeyi hazirlamislar.Artik yavas yavas ögrenip sayfalarimi doldurmak bana kaldi.Insallah bu sayfalardan güzel seyler sunabilirim.
MUTLUYUM...
Daim Olmasini Diliyorum...

23 Şubat 2007 Cuma

ALİ NAZİK / ALA NAZİK


Malzemeler
3 Adet Bostan Patlıcan

5-6 Adet Dolmalık Biber 

1 Kase Yoğurt 

4 Diş Sarımsak 

3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Tuz
Köftesi İçin
350-400 Gr Kıyma
1 Adet Küçük Kurusoğan
2 Dilim Ekmek
1 Adet Yumurta
Tuz,Karabiber,Köfte Baharı
Kızartmak İçin
Tereyağ
Üzeri İçin
2 Yemek Kaşığı Tereyağ

2 Çay Kaşığı Pulbiber

 
Yapılışı
Patlıcan ve dolmalık biberler közlenir.Kabukları soyulur.Çatal ile ezilir.Yoğurt,ezilmiş sarımsak,zeytinyağ ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır.Servis tabağına alınır. 
Köfte malzemeleri hamur haline getirilir.Şekil verilir.Tereyağ ile teflon tavada her iki yüzü kızartılır.Patlıcan salatsının üzerine alınır.En üste tereyağ ile pul biber yakılır.Yemeğin üzerine dökülerek servis edilir. 
Afiyet Olsun...



9 Aralık 2006 Cumartesi

BAYAT EKMEKLE MANTARLI PAY


Malzemeler
500 Gr Mantar 
1 Adet Kuru Soğan 
6 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Lt Süt
3 Adet Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Krema
150 Gr Peynir
Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Fesleğen
Galeta Unu
Yapılışı
  • Mantarlar yıkanıp küçük küçük doğranır.Kurusoğan arzuya göre rendelenir ya da küçük küçük doğranır.Soğan sıvıyağda pembeleştirilir.Mantarlar ilave edip bir süre daha kavrulur.Tuz,karabiber ilave edilir. 
  • Çukur bir kapta yumurtalar süt ile çırpılır.Ekmek dilimleri lokmalara bölünür.Peynir rendelenir.Sütlü karışıma ekmekler,peynir,krema,fesleğen,tuz ve karabiber ilave edilip güzelce karıştırılır.Ekmeklerin sütü emmesi beklenir. 
  • Kare borcam sıvıyağ ile yağlanır.İnce bir tabaka galetaunu serpilir.Hazırlanan sütlü karışım tepsiye galetaununu kaydırmadan kaşık kaşık dökülür.Üzerine yine galetaunu ince bir tabaka halinde dökülür.Arzu edilirse en üste yine peynir rendesi konabilir. 
  • Soğuk fırına koyup 180 derecede 1 saat pişirilir.Dilimlere ayrılarak servis edilir. 
Afiyet Olsun...
Related Posts with Thumbnails