20 Adet Milföy Yaprağı
1 Komposto Kasesi Haşhaş Ezmesi
İçi İçin:
2 Su Bardağı Mercimek
1 Adet Kurusoğan
Tuz-Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kurunane
3-4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Yumurta
Haşhaş Tohumu
Yapılışı
Öncelikle iç harç hazırlanır.Mercimek haşlanır.Bu arada soğan ince ince doğranıp sıvıyağda kavrulur.Haşlanıp süzülen mercimekler üzerine ilave edip bir kaç kez karıştırılır.Üzerine baharatlar ilave edip bir kez daha karıştırdıktan sonra ocak kapatılır.Soğuması beklenir.
Milföy yaprakları tezgaha dizilir.Yumuşayınca merdane yardımıyla biraz inceltilir.Bir fırça yardımıyla hamurların üzerine haşhaş ezmesi sürülür.Hazırlana iç harçtan birer kaşık konup rulo yapılır.İki kenarı içler dökülmesin diye hafifçe bastırılır.Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sürülür.En üste haşhaş tohumları serpilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
ellerine sağlık ...bayılırım bu böreğe...
Haklısın canım çok lezzetli ve kışın ortalarına doğru ıspanaklı börekten sıkılınca değişik bir alternatif oluyor :)) İyi günler canım :)
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))