Malzemeler
1 Adet Pastaban(İki Kat Olanlardan)
Kreması İçin:
500 ml Süt
1 Kahve Fincanı Un
1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Kahve Fincanı Şeker
2 Adet Yumurtanın Sarısı
Ağız tadına göre arzu edilirse 1-2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
100 Gr Tereyağ ya da Margarin
Arası İçin:Çilek
Üzeri İçin:Hazır Meyveli Sos
Keki Islatmak İçin:Çilek Marmelatı
YapılışıÖnce krema pişirilir.Süt,un,nişasta ve vanilya ile kaynatılır.Kaynayınca şeker ilave edilir.Tekrar kaynayınca 2 yumurtanın sarısı katılıp mikser ile çırpılır.(Yumurta sarıları eklerken mikser elimizde hazır olmalı yoksa yumurtalar pıhtılaşabilir.)Krema soğuğa yakın olunca içine tereyağ ve arzu edilen miktarda pudra şekeri ilave edilip çırpılır.
Pastaban katları ayrılır.Çilek marmelatı biraz sulandırılır ve her iki katın iç yüzeylerine sürülür.Alt kat servis edilecek tabağa alınır.Üzerine önce krema sürülür.Kremanın üzerine dilimlenen çilekler sıralanır.Çileklerin üzerine ikinci kat kek konur.Pastanın tamamı krema ile kaplanır.
Meyveli sos üzerindeki tarife göre pişirilir.Pastanın üzerine kaşıkla dökülür.Üzeine arzu edilirse değişik şekerleme ya da yeşil fıstık serpilebilir.Kokusu enfes bir pastanız oldu bile.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
merhabalar..
ne hoş bir sayfa bu böyle..
emeklerinize sağlık..
seve seve takipçinizim bundan böyle.
bende sizi beklerim sayfama,bir fincan kahve eşliğinde hoş sohbete:)
gönül dolusu sevgilerimle..
:)
Çok teşekkür ederim.Yorumunuzu biraz geç gördüm dolayısıyla geç cevaplıyorum kusura bakmayın.Ziyaretinize elbette geleceğim.Böyle hoş bir davet rededilebilir mi ? İyi günler diliyorum :))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))