6 Nisan 2007 Cuma

DOMATES GÜL


Domates gülüm biraz daha yakından görünsün diye bu resmi yayınlamak istedim.
Domates elma gibi soyulur.Domatesin daldan koptuğu değil de alt kısmından bükmeye başlanır.Hemen hemen yarıya kadar silindir şeklinde döndürdükten sonra ters çevrilir.Aynı yönde sarmaya devam edilir.Herhangi bir yeşillik daire şeklinde dizilir.Üzerine domates gülü konur.Salataların üzerini de süsleyebilirsiniz.Bu kez afiyet olsun diyemicem üzgünüm.



BEŞAMEL SOSLU KABAK KARNIYARIK


Malzemeler
 5-6 Adet Küçükboy Kabak
150-200 Gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Paprika
Sıvıyağ
Beşamel Sos
Kaşar Peyniri Rendesi

Yapılışı
 Kabaklar soyulur,yıkanır,kurulanır.Derin bir tavada kızartılır.Fırına girebilecek bir tepsiye dizilir.Bir çatal yardımıyla ortaları yarılır,çatalla hafifçe iç kısmı ezdirilir.Bu kısımlara tuz,karabiber arzu edilirse birer çay kaşığı şeker serpilerek ovulur.
Başka bir tavada önce kıyma kavrulur.Sırası ile soğan,domates,salça,paprika kavrulur.Baharatları ve tuz ilave edilip söndürülür.
Kıymalı harç kabakaların üzerine pay edilir.Tavada kalan yağlı kısma kaynamış su ilave edilip kabakların üzerine dökülür.Su tepside kabakların yarısına gelecek kadar olmalıdır.200 derece ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayıncaya dek pişirilir.Ben bu kez hazır beşamel sos kullandım ama evde de hazırlanabilir.Bu aşamada kabakların üzerine beşamel sos dökülür.Sosun üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri konur.Tekrar fırınlanan yemek üzerleri kızarınca fırından alınarak sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...










BÖRÜLCELİ KARA BULGUR PİLAVI


Malzemeler
 2 Su Bardağı Karabulgur
1 Adet Kurusoğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Paprika(Kırmızı Biber Ezmesi)
4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Kadar Kuru Börülce
Tuz-Karabiber-Pulbiber

Yapılışı
Börülce önceden haşlanır,süzülür.Pilavı hazırlayacağımız tencerede,yemeklik doğranan soğanlar,sıvıyağ ile kavrulur.Salça ve paprika ilave edip birkaç kez karıştırılır.Yıkanıp süzülen bulgur tencereye alınır.Üzerine 2 su bardağı su konur.Kaynayınca haşlanmış börülceler ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir.Söndürmeye yakın baharatları konur.Yanında yoğurt,ayran ya da turşu ile servis edilir.
Afiyet Olsun...


TURP FİLİZİ SALATASI


Malzemeler
 1 Bağ Turp Filizi
Sıvıyağ
Limon
Tuz
Zeytin

Yapılışı
 Turp filizleri yapraklarının sararmış ya da kart olanları atılır.Otun sap kısmı kırılarak taze yerine kadar kırılıp atılır.Elimizde demet yapıp istediğimiz boyda keserek,yıkanır.Derin bir tencerede kaynayan suda haşlanır.Suyu süzülerek servis tabağına alınır.Üzerine tuz,limonsuyu,zeytinyağ eklenir.Yanında ya da üzerine konan zeytinlerle servis edilir.
Afiyet Olsun...



Related Posts with Thumbnails