8 Ağustos 2017 Salı

KALAN PİLAVLA YAYLA ÇORBASI

Malzemeler
1 Kase Pilav
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Tuz

Yapılışı
  • Unumuzu zeytinyağında kavuruyoruz. Üzerine elimizde varsa et suyu, yoksa içme suyunu ekliyoruz.
  • Kaynayınca bir gün önceden kalan pilavı çorbaya katıp bir taşım kaynatıyoruz.
  • Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağını eritip önce kuru naneyi hemen ardından pul biberi kavuruyoruz.
  • Kavurduğumuz baharatları çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • İlk sıcağı geçtikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

4 Ağustos 2017 Cuma

KABAK KABUĞU KAVURMASI

Malzemeler
3 Adet Kabağın Kabukları
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
3-4 Adet Biber
2 Adet Domates
4-5 Dal Taze Nane
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
  • Kabakların kabukları derince kesilir. Tüm kabuklar birlikte ince ince kesilir.
  • Soğanlarımızı zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Üzerine yumurtaları kırıp kabaklarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Kabaklar hafifçe kavrulup suyunu salınca üzerine biberleri koyup birkaç kez karıştırıyoruz.
  • Domateslerimizin çekirdeklerini çıkararak küp doğruyoruz ve yemeğin üzerine ekliyoruz.
  • Kabaklar ve domates sularını salınca yemeğe su koymak gerekmeyebilir ama gerekirse 1 kahve fincanı su koymanız yeterli olacaktır.
  • Kabağın tadına bakıp piştiyse artık tuzunu ve doğradığımız naneyi ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
  • Sıcak ya da soğuk servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…
Related Posts with Thumbnails