4 Ağustos 2017 Cuma

KABAK KABUĞU KAVURMASI

Malzemeler
3 Adet Kabağın Kabukları
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
3-4 Adet Biber
2 Adet Domates
4-5 Dal Taze Nane
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
  • Kabakların kabukları derince kesilir. Tüm kabuklar birlikte ince ince kesilir.
  • Soğanlarımızı zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Üzerine yumurtaları kırıp kabaklarımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Kabaklar hafifçe kavrulup suyunu salınca üzerine biberleri koyup birkaç kez karıştırıyoruz.
  • Domateslerimizin çekirdeklerini çıkararak küp doğruyoruz ve yemeğin üzerine ekliyoruz.
  • Kabaklar ve domates sularını salınca yemeğe su koymak gerekmeyebilir ama gerekirse 1 kahve fincanı su koymanız yeterli olacaktır.
  • Kabağın tadına bakıp piştiyse artık tuzunu ve doğradığımız naneyi ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
  • Sıcak ya da soğuk servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails