4 Aralık 2017 Pazartesi

AVOKADO-BROKOLİ EZMESİ

Esma arkadaşımdan aldığım bu tarifi ailecek çok sevdik çok teşekkür ederim arkadaşım :* Sanırım kendisi henüz tarifi yayınlamamış o sebeple ana sayfanın linkini ekledim. 
Tek bir kusuru var salatamızın o da yapar yapmaz tüketmek gerekiyor. Ertesi güne bırakma şansımız yok çünkü kalınca çok ağır kokuyor :(( Ama o kadar lezzetli ki zaten verdiğim ölçülerde yaparsanız 3-4 kişiye tam denk geliyor :))
Malzemeler
1 Adet Avokado
1 Kök Brokoli (Portakal Büyüklüğünde)
2-3 Diş Sarımsak
Tuz  
Pul Biber
Zeytinyağı
Nar Ekşisi + Limon Suyu
Ceviz
Yapılışı
  • Önce avokado alınıp yumuşak yenebilir kıvama gelesiye kadar bekletilir. Avokado olgunlaşınca brokoli alınır. İkisini aynı gün alırsanız avokadonun olgunlaşma sürecinde brokoli sararabiliyor.
  • Brokoli yıkanıp suyunu salması için süzgeçte bekletilir. Kuruyan brokoliler elektrikli doğrayıcıyla boncuk gibi olana dek parçalanır.
  • Sarımsaklar büyükçe bir kapta ve salataya yetecek kadar tuzla ezilir.
  • Avokado enlemesine kesilir iki yarı ters yönde çevrilerek ayrılır. Büyük bir çekirdeği var onun üzerine bıçakla sertçe vurup Çekirdek de çevrilerek çıkarılır. Kaşık yardımıyla kabuklarından sıyrılan avokado kaba aktarılır.
  • Parçaladığımız brokoliler de kaba alınır. Üzerine nar ekşisi, limon suyu ve azıcık zeytinyağı eklenip güzelce karıştırılır. Aynı tabakla servis edecekseniz kenarı düzlenir ya da ayrı bir servis tabağına alınır. Üzerine kaşığın uç kısmıyla şekil verilir.
  • Salatanın üstüne de azıcık zeytinyağı gezdirilip kırık cevizle süslenerek servis edilir.

Afiyet Olsun…

3 Aralık 2017 Pazar

ZINGATA-BALKABAĞI YEMEĞİ

Malzemeler
1 kg Balkabağı
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Diş Sarımsak
2-3 Adet Kuru Biber (Mümkünse Acı)
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Tuz
Yapılışı
  • Kabağı soyup çekirdek yataklarının yumuşak kısmı da dahil kesip atıyoruz. Yıkayıp parmak kalınlığında doğrudan fırın tepsine dilimliyoruz.
  • Kabakların üzerine kuru soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Acıyı seviyorsak acı kuru biberleri yıkayıp doğruyoruz. Tuzunu serpiyoruz.
  • Salçaları küçük bir kapta 1 bardak suyla açıyoruz. Tüm malzemenin üzerine salçalı suyumuzu gezdiriyoruz.
  • En son yağımızı yemeğin üzerine gezdirip hazırlığı tamamlıyoruz.
  • Fırına verirken tepsinin üzerine varsa kapağını yoksa önce pişirme kâğıdı üstüne alüminyum folyoyu serip kenarlarını kıvırıyoruz. Yemek yumuşayana değin böyle pişirdikten sonra üzerini açıp kızarana dek pişirmeye devam ediyoruz. 
  • Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz servis ediyoruz. Bu yemek zeytinyağlı olduğu için soğuk da yenebilir ama biz sıcak sıcak yemeği tercih ediyoruz.

Afiyet Olsun…

Related Posts with Thumbnails