3 Aralık 2017 Pazar

ZINGATA-BALKABAĞI YEMEĞİ

Malzemeler
1 kg Balkabağı
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Diş Sarımsak
2-3 Adet Kuru Biber (Mümkünse Acı)
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Tuz
Yapılışı
  • Kabağı soyup çekirdek yataklarının yumuşak kısmı da dahil kesip atıyoruz. Yıkayıp parmak kalınlığında doğrudan fırın tepsine dilimliyoruz.
  • Kabakların üzerine kuru soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Acıyı seviyorsak acı kuru biberleri yıkayıp doğruyoruz. Tuzunu serpiyoruz.
  • Salçaları küçük bir kapta 1 bardak suyla açıyoruz. Tüm malzemenin üzerine salçalı suyumuzu gezdiriyoruz.
  • En son yağımızı yemeğin üzerine gezdirip hazırlığı tamamlıyoruz.
  • Fırına verirken tepsinin üzerine varsa kapağını yoksa önce pişirme kâğıdı üstüne alüminyum folyoyu serip kenarlarını kıvırıyoruz. Yemek yumuşayana değin böyle pişirdikten sonra üzerini açıp kızarana dek pişirmeye devam ediyoruz. 
  • Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz servis ediyoruz. Bu yemek zeytinyağlı olduğu için soğuk da yenebilir ama biz sıcak sıcak yemeği tercih ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails