11 Ocak 2018 Perşembe

PANCAR MÜCVERİ

Arkadaşım Dilek benim için bu tarifi yayınlamıştı çok çok teşekkür ederim kendi güzel gönlü güzel arkadaşım :* Kızım öyle çok sevdi ki anlatamam. Artık bir tarif daha öğrenmiş oldum sayende :))
Malzemeler
1 Adet İri Boy Pancar
1 Adet Patates
4-5 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Kuru Soğan
5-6 Dal Taze Soğan
Çeyrek Demet Maydanoz
Çeyrek Demet Dereotu
Çeyrek Demet Nane
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Kaşığı Karbonat
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Yapılışı
  • Pancar ve patatesi büyükçe bir kâseye rendeliyoruz. Üzerine kuru soğanı, taze soğanı, yeşillikleri doğrayıp kâseye alıyoruz. Ardından kalan tüm malzemeyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Unu yeteri kadar koyup gerekirse ilave ediyoruz aklınızda olsun.
  • Yağımızı tavaya alıp kızdırıyoruz. Karışımdan yemek kaşığıyla alıp tavaya bırakıyoruz. Arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Servis tabağına aldığımız mücverleri sıcak sıcak yanında yoğurtla servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…



10 Ocak 2018 Çarşamba

YUMURTALI KÖFTE

Malzemeler
3 Su Bardağı İnce Bulgur
^Su Bardağı Kaynar Su
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Diş Sarımsak
1 Demet Taze Soğan
1 Demet Maydanoz
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1-2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
10 Adet Yumurta
4-5 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yapılışı
  • Bulgurumuzu içine yemeklik doğranmış kuru soğan ve tuz ekleyerek kaynar suyla kabartıyoruz.
  • Taze soğan ve maydanoz doğranır.
  • Bulgurumuz şişince içine salçalar ve baharatlar katılıp güzelce karıştırılır.
  • Yumurtalar ister tereyağında ister zeytinyağında karıştırarak pişirilir. Yağımız tavanın dibinde en az yarım parmak yüksekliğinde olmalıdır.
  • Azıcık soğuması beklenir. Ardından bulgurun üzerine alınır ve yumurtalar parçalı olacak şekilde karıştırılır.
  • En son taze soğan ve maydanoz eklenir tekrar ezmeden karıştırılır.
  • Servis tabağına döküp şekillendirerek, iri iri top şekli vererek ya da çiğ köfte şekli vererek servis edilebilir. Tercih sizin.
  • Yanına turşu, marul. turp. nane, limon dilimleri pek yakışıyor.

Afiyet Olsun …

7 Ocak 2018 Pazar

YUMURTALI PIRASA

Kızım kış sebzelerini hiç sevmez bu yüzden kış gelsin hiç istemem. Küçükken yıllarca yaz sebzelerinden bolca dondurup kışın sık sık kullanırdım. Yıllar sonra fark ettim ki mevsiminde çıkan sebzeler beni heyecanlandırmaz olmuş. İşte o zaman karar verdim artık stok yapmayacaktım. Tabi ardından zorlu bir süreç beni bekliyordu. Kızıma kış sebzelerini nasıl yedirebilirdim duyduğum tüm tarifleri hala deniyorum. Ispanağı ve kerevizi çiğden salatasını, karnabaharın köftesini, pırasanın yumurtalısını ve bulgurlu tepsi böreğini, pancarın yoğurtlu salatası ve yaprağını hamurlu kızartmasını seviyor artık :)) Hani siz de zorluk yaşıyorsanız yılmayın denemeye devam edin diye anlattım bunları.
Malzemeler
1 kg Pırasa
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4-5 Adet Yumurta
Tuz-Karabiber-Pul Biber
Yapılışı
  • Pırasaları ayıklanıp yıkıyoruz. Kesme tahtasında ince ince doğruyoruz.
  • Tavaya zeytinyağını döküp pırasaları üzerine ekliyoruz. Orta kısık ateşte arada karıştırarak kavuruyoruz. Burada dikkat edeceğimiz şey pırasaları kızartmadan pişmesini sağlamak. Kızarırsa odunsu dokular oluşuyor yerken sevimsiz bir his oluşturuyor. Biz pırasanın yumuşacık pişmesini istiyoruz.
  • Pırasalar pişince tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
  • Ardından yumurtaları kırıp pırasaların üzerine yayıyoruz. Üzerine kapak örtüp yumurtaların pişmesini sağlıyoruz.
  • Bu basit ama nefis yemeği sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

Related Posts with Thumbnails