16 Temmuz 2015 Perşembe

ÇİKOLATA KREMALI GÜLLAÇ


Malzemeler
8 Yaprak Güllaç
7 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Şeker
2 Yemek Kaşığı Kakao
80 gr Sütlü Çikolata
1/3 Kutu Krema
Birkaç Damla Vanilya
Çikolatalı Krema İçin
500 mlt Süt
1 Çay Bardağından Bir Parmak Eksik  Un
Unun Üzerini Tamamlayacak Kadar Mısır Nişastası
1 Küçük Paket Kakao (25 gr)
1 Çay Bardağı Şeker
1 Yumurta Sarısı
2/3 Kutu Krema
Yarım Kutu Labne Peyniri
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
80 gr %70 kakao oranı olan Bitter Çikolata
Bir Çimdik Tuz
1 Küçük Kase Yeşil Fıstıklı Draje
Süslemek İçin
Toz Yeşil Fıstık
Şeftali Dilimleri

Yapılışı
  • Önce kremayı pişiriyoruz.Unun sütle karışması çok zordur.Mikser  kullanarak karıştırabilirsiniz ya da zamanınız varsa sütü,kakaoyu ve unu tencereye alıp 1-2 saat bekletirseniz un ve kakao sütün içinde eriyecektir.Tercih sizin :))
  • Süt ,kakao ve un kaynayana dek karıştıra karıştıra pişirilir.Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır.
  • Ocaktan aldığımız kremaya yumurta sarısını koyup hızlı hızlı çırpılır.
  • Sırasıyla krema ve labne peyniri kremaya çırparak yedirilir.
  • En son tereyağ ve kırdığımız çikolata kremaya eklenip eriyene dek ara ara karıştırılır.Kremamız soğumaya bırakılır.
  • Güllaç yaprakları tepsinin ebatlarına göre mutfak makası ile kesilir.Kestiğimiz parçalar da araya kullanılacak.
  • Güllaçları ıslatmak için 7 bardak süt,1 su bardağı şeker,2 yemek kaşığı kakao,kremanın kalanı ve vanilya ocakta el dayanabilcek sıcaklıkta ısıtılır.Şeker erimiş olacak.Ocaktan alıp kırdığımız çikolata süte eklenir.Karıştırarak erimesi sağlanır.
  • Güllacı yapacağımız tepsinin içine önce 1-2 kepçe çikolatalı sütten konur.Ayrı bir tepside güllaçlar üzerine sıcak sütümüzden kepçeyle döküp yumuşattıktan sonra servis edecegimiz tepsiye yerleştirilir.Güllaç katlarının arasına sıcak sütümüzden biraz biraz döküyoruz.
  • Bütün yaprak ve kenardan çıkan küçük parçalar sıra sıra yumuşatılarak yarısı tepsiye döşenince iyice ılınmış olan çikolatalı kremamız tepsiye döküp üzeri düzlenir.Fıstık drajeler kremanın üzerine serpiştirilir.
  • Sütümüz soğudukça tekrar ısıtılır.
  • Kalan güllaç yaprakları da sıcak sütümüzle yumuşatılarak kremanın üzerine döşenir.Kalan süt tepsiye dökülür.
  • Bir süre ağzı açık şekilde soğutulur.Soğuyan güllacımız streç film ile kaplanarak buzdolabına kaldırılır.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirilen güllaç dilimlenerek servis tabağına alınır.Üzeri arzuya göre süsleyerek servis edilir.Önceden süslemeleri koymuyoruz güllacımız kakaolu olduğundan malzemeleri boyayabilir.Bu da kirli görüntüye sebep olur.

Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails