8 Yaprak Güllaç
7 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı
Şeker
2 Yemek Kaşığı
Kakao
80 gr Sütlü
Çikolata
1/3 Kutu Krema
Birkaç Damla
Vanilya
Çikolatalı Krema
İçin
500 mlt Süt
1 Çay
Bardağından Bir Parmak Eksik Un
Unun Üzerini Tamamlayacak
Kadar Mısır Nişastası
1 Küçük Paket
Kakao (25 gr)
1 Çay Bardağı
Şeker
1 Yumurta Sarısı
2/3 Kutu Krema
Yarım Kutu Labne
Peyniri
1 Yemek Kaşığı
Tereyağ
80 gr %70 kakao
oranı olan Bitter Çikolata
Bir Çimdik Tuz
1 Küçük Kase
Yeşil Fıstıklı Draje
Süslemek İçin
Toz Yeşil Fıstık
Şeftali
Dilimleri
Yapılışı
- Önce kremayı pişiriyoruz.Unun sütle karışması çok zordur.Mikser kullanarak karıştırabilirsiniz ya da zamanınız varsa sütü,kakaoyu ve unu tencereye alıp 1-2 saat bekletirseniz un ve kakao sütün içinde eriyecektir.Tercih sizin :))
- Süt ,kakao ve un kaynayana dek karıştıra karıştıra pişirilir.Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır.
- Ocaktan aldığımız kremaya yumurta sarısını koyup hızlı hızlı çırpılır.
- Sırasıyla krema ve labne peyniri kremaya çırparak yedirilir.
- En son tereyağ ve kırdığımız çikolata kremaya eklenip eriyene dek ara ara karıştırılır.Kremamız soğumaya bırakılır.
- Güllaç yaprakları tepsinin ebatlarına göre mutfak makası ile kesilir.Kestiğimiz parçalar da araya kullanılacak.
- Güllaçları ıslatmak için 7 bardak süt,1 su bardağı şeker,2 yemek kaşığı kakao,kremanın kalanı ve vanilya ocakta el dayanabilcek sıcaklıkta ısıtılır.Şeker erimiş olacak.Ocaktan alıp kırdığımız çikolata süte eklenir.Karıştırarak erimesi sağlanır.
- Güllacı yapacağımız tepsinin içine önce 1-2 kepçe çikolatalı sütten konur.Ayrı bir tepside güllaçlar üzerine sıcak sütümüzden kepçeyle döküp yumuşattıktan sonra servis edecegimiz tepsiye yerleştirilir.Güllaç katlarının arasına sıcak sütümüzden biraz biraz döküyoruz.
- Bütün yaprak ve kenardan çıkan küçük parçalar sıra sıra yumuşatılarak yarısı tepsiye döşenince iyice ılınmış olan çikolatalı kremamız tepsiye döküp üzeri düzlenir.Fıstık drajeler kremanın üzerine serpiştirilir.
- Sütümüz soğudukça tekrar ısıtılır.
- Kalan güllaç yaprakları da sıcak sütümüzle yumuşatılarak kremanın üzerine döşenir.Kalan süt tepsiye dökülür.
- Bir süre ağzı açık şekilde soğutulur.Soğuyan güllacımız streç film ile kaplanarak buzdolabına kaldırılır.
- Bir gece buzdolabında dinlendirilen güllaç dilimlenerek servis tabağına alınır.Üzeri arzuya göre süsleyerek servis edilir.Önceden süslemeleri koymuyoruz güllacımız kakaolu olduğundan malzemeleri boyayabilir.Bu da kirli görüntüye sebep olur.
Afiyet Olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))