Çilek reçeli
için arayıp minicik olanlarını bulup öyle yapıyorum.Doğranmış ya da iri çilekle
yapılan reçeli yemeği sevmiyorum :)) Bir de yağmur yağdığı günlerde satılan
çileklerin kokusu az oluyo sanki.Demem o ki yağmurlu günlerde ve ertesi bir iki
gün reçel için çilek almayın :))
Malzemeler
1 kg Çilek (Minik
olanlardan)
1 kg Şeker
2 Adet Aspirin
veya 1/4 Adet Limon Suyu
Yapılışı
- Çilekler ayıklanıp yıkanır.
- Reçeli yapacağımız tencereye bir kat çilek bir kat şeker şeklinde konur.
- Çileklerin suyunu salması için en az 5-6 saat bekletilir.
- Çilekler suyunu salınca tencere ocağa alınıp yaklaşık.5-7 dakika kaynatılır.Uzun süre kaynayan meyveler kararır.Meyvenin rengini,kokusunu ve taze tadını kaymetmek istemiyoruz.
- Reçellerimi her zaman aspirini ezip azıcık suyla ıslatıp reçele ekleyerek hazırlıyorum.Böylelikle asla şekerlenmiyor ve bozulmuyor.Size dokunuyor ya da tercih etmiyorsanız limon suyu kullanabilirsiniz.
- 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Soğuyunca kavanozlara koyup saklıyoruz.
Afiyet Olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))