16 Ağustos 2015 Pazar

SEMİZOTLU FELLAH KÖFTESİ

Malzemeler
Bulgur Köftesinin Malzemeleri
2Subardağı İnce Bulgur
1 Su Bardağı İrmik
Yarım Su Bardağı Un
150-200 gr Kıyma
1 Adet Yumurta
1 Adet Kurusoğan (Küçük Boy)
1 Yemek Kaşığı (Silme) Biber Salçası
2 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Sos Malzemesi
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Kimyon_Reyhan
Yoğurtlu Semizotu Malzemeleri
1 Demet Semizotu
250 gr Kese Yoğurdu
2-3 Kaşık Yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
2-3 Yemek Kaşığı Mayonez
Tuz
Yapılışı
  • Semizotunun yaprakları dallarından ayıklanıp yıkanır.Süzgüye alınır.
  • Çukur ve derin bir kapta sarımsaklar tüm salataya yetecek kadar tuzla ezilir.
  • Üzerine kese yoğurdu,yoğurt varsa yoğurdun suyu yoksa içme suyu ile kese yoğurdu açılır.Kıvamını bulunca mayonez eklenir.Sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
  • Semizotu da yoğurt karışımına ekleyip güzelce karıştırılır,bir kenarda beklemeye alınır.
  • Tercihen kapağı olan derince bir kaba bulgur ve irmik alınır.
  • Üzerine kuru soğan rendelenip tuzu atılıp  şöyle bir karıştırılır.Üzerine 1 su bardağı kaynar su eklenip kapağı örtülür.
  • 10-15 dakika sonra kaptaki bulgurlu malzeme karıştırıp havalandırılır.
  • Köfte malzemelerinin hepsi kaba alınır,hamur gibi yoğrulur.Yoğururken elimizin dayanabilceği sıcaklıkta su ilave edilir.Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edilir.
  • Hamurdan kiraz tanesi kadar parçalar koparıp yuvarlanır.Top haline geldikten sonra küçük parmakla bir çukur oluşturulur.Aynı anda avucunuza 2 hatta 3 parça hamuru şekillendirebilirsiniz.Daha çabuk bitiyor.
  • Tüm hamur şekil verilince kaynar suya atılıp haşlanır.
  • 5-7 dakika civarında pişiyor.Bir tanesini alıp biraz soğutup tadına bakıyoruz.Gerekirse birkaç dakika daha haşlamaya devam edilir.İstediğimiz gibi pişince kevgir ile bir kaba alıyoruz.
  • Bir tavada sosu hazırlarız.Salça yağda kokusu güzelleşene kadar kavrulur.Üzerine rendelenmiş domates ve ince ince doğranan sarımsaklar eklenir.Bir kaç dakika pişirilir.Üzerine baharatlar eklenip ocaktan alınır.
  • Haşlanan köfteler ile sos güzelce harmanlanır.
  • Servis tabağına önce yoğurtlu semizotu salatası konur.Üzerine köftelerimiz konularak servis edilir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails