21 Ağustos 2015 Cuma

YOĞURTLU KARIŞIK KIZARTMA

Yoğurtlu kızartmada havuç da çok güzel oluyor ama benim elimde olmadığı için bugün kullanamadım.Bazen sadece kabak ve havuç da kızartırım.Öyle de lezzetli oluyor :))
Malzemeler
2 Adet Kabak ( İri Olanlarından)
3 Adet Patates
2 Adet Patlıcan
2-3 Adet Kapya Biber
8-10 Adet Yeşil Biber
1 Kase Yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
Yapılışı
  • Sebzeler yıkanıp soyulur.Yıkayınca tek tek kağıt havlu ile güzelce kurulanır.Bir damla bile su kalsa kızartma yaparken kızgın yağa koyunca patlamalar olur.Hem biz yanarız hem ocak yağ içinde kalır.Bunu önlemek için sebzeleri kurulama aşamasına önem vermeliyiz.
  • Kızartma tenceresine en az bir parmak yükseklikte yağı döküp kızmasını bekliyoruz.Bu arada sebzelerimizi doğramaya başlıyoruz.
  • Patatesler tamamen soyulur.İster halka halka ister parmak şeklinde doğranır.
  • Tencereye sebzeleri her defasında tencereyi dolduracak kadar koyarız.Çok sıkışık koyarsak yağı soğutacağı için sebzeler çok  yağ çeker.Ama sebzeleri az koyarsak da yağda boşluklar kalır ve yağ yanar.
  • Patateslerimizi kızarttıktan sonra patlıcanlar alaca soyulur,dilimlenir.Kızartılır.
  • Sonrasında kabakların kabukları kazılarak soyulur ve dilimlenir.Kızartılır.
  • Biberler kurulandıktan sonra sap kısımları,tohumlu kısımları açılmadan kesilir.Çünkü biberin başı derin kesilirse kızartırken yağ biberin içine girip biberin kuru olmasına neden olur.Bu yüzden biberin bütünlüğü bozulmadan kızartmaya dikkat ediyoruz.
  • Tüm sebzeler doğrandıktan sonra sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp kızartmanın yanında servis ediyoruz.Yoğurdu kızartmanın üzerine dökersek yenmeyen kısımın bir süre sonra görüntüsü pek iştah açıcı görünmüyor.Kalan olursa üzerini streç film ile kaplayıp saklıyoruz.Yoğurdun kalanını da ağzı kapaklı bir kapta saklıyoruz.Daha sonra güzelce tüketebiliyoruz.

Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails