5 Temmuz 2017 Çarşamba

PATATESLİ TAZE FASULYE YEMEĞİ

Bu yemeği biricik kız kardeşimden öğrendim. Kızım bu şekil pişen zeytinyağlı fasulyeyi daha çok beğendi. Ben de artık zeytinyağlı fasulyeyi böyle pişiriyorum. Cancağızım çok teşekkür ederim. Çok yaşayan değil çok gezen bilirmiş  :))
Bir de şunu söyleyeyim, domateslerinizin rengi kırmızı değilse yemeğe su eklerken salçalı su koyabilir ya da önceden kavurma aşamasında da salçayı ekleyebilirsiniz. Tercih sizin :))
Malzemeler
500 gr Taze Ayşe Kadın Fasulye
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Adet Domates
3-4 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağına Yakın Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Tuz
Yapılışı
  • Taze fasulyeleri kenarındaki tüm kılçıkları temizleyip yıkıyoruz. Sularının süzülmesi için süzgüye alıyoruz.
  • Diğer sebzeleri de yıkayıp yemeklik doğruyoruz.
  • Patates hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Kokusu güzelleşene dek orta ateşte kavuruyoruz.
  • İri küpler halinde doğradığımız patatesleri, yemeğin suyunu, şekerini ve tuzunu tencereye ekleyip orta kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz.
  • Sıcak ya da soğuk tüketilebilir.

Afiyet Olsun …

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails