27 Aralık 2017 Çarşamba

KESTANELİ İÇ PİLAV

Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
150-200 gr Ciğer
1 Adet Kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Tarçın
5-6 Dal Dereotu
2-3 Yemek Kaşığı Yeşil Fıstık
Yapılışı
  • Kestaneler haşlanır ya da kebap yapılır. Kebap yapılacaksa yakmamaya dikkat etmeli. Kestaneler ayıklanıp bir kenara bırakılır.
  • Pirinçler yıkanıp sıcak suda ıslatılır.
  • Kuş üzümü sıcak suya konup kabarması sağlanır.
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile tavla zarı gibi doğranmış ciğerler kavrulur, tereyağının 1 tatlı kaşığı kadarı, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Ciğerler de kenara alınır.
  • Fıstıklar yağsız tavada kavrulup kenara alınır.
  • Pilav tenceresine sıvıyağının kalanı alınır. Yemeklik doğranmış soğanlar orta kısık ateşte şeffaflaşıncaya dek kavrulur. Soğanlar şeffaflaşınca baharatları, dolmalık fıstığı ve suda şişmeye bıraktığımız kuş üzümünü tencereye alıp kokuları çıkıncaya kadar kavrulur. Pirinçler süzülüp kısa bir süre kavurmaya devam edilir.
  • Pilavın suyu ve şekeri eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynayınca en büyük ocağın en kısık ayarında 10 dakika pişirilir. Pilav suyunu çekince kavrulan ciğer, pişirdiğimiz kestane ve yıkanıp ince doğranmış dereotu pilava eklenip karıştırılır.
  • Pilavın içine tereyağı gömülü bırakılır. Demlenmeye bırakılır. Servis yapılacağı zaman pirinçleri kırmamaya özen göstererek son kez karıştırılıp servis edilir. Serviste arzu ederseniz pilavın üzerine yeşil fıstık eklenebilir.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails