13 Aralık 2017 Çarşamba

KIYMALI PİRİNÇLİ KAPUSKA

Malzemeler
4-5 Yaprak Lahana
150 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
2-3 Adet Acı Kuru Biber
Tuz
Yapılışı
  • Ben lahana sarması yaparken kullanılmayan damarlı kısımları doğrayıp dondurucuya atıyorum. Sonra da bu yemeği yapıyorum. Dolayısıyla sebze hazırlığı gerekmiyor.
  • Kıymayı zeytinyağında kavuruyoruz. Suyunu salıp çekince içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip ocağı orta kısık ayara alıp soğanlar şeffaflaşıncaya dek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından domates ve biber salçalarını ekleyip kısa bir süre kavuruyoruz.
  • Doğranmış lahanaları ekleyip yine kısa bir süre kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yemeğe yıkadığımız pirinci, tuzu ve suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Bu yemeği ben bol pirinçli seviyorum sanki dible gibi oluyor. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…


0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails