21 Aralık 2017 Perşembe

KEREVİZ SALATASI

Malzemeler
2 Adet Yumruk Büyüklüğünde Kereviz
250 gr Kese Yoğurdu
1 Su Bardağı Yoğurt (Mümkünse Ev Yapımı)
1 Çay Bardağı Ceviz (Kırıklanmış)
1 Yemek Kaşığı Mayonez
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2-3 Diş Sarımsak
Tuz
Süslemek İçin
Ceviz
Pul Biber
Yapılışı
  • Büyük bir kâsede sarımsaklar tuzla ezilir üzerine yoğurt ve kese yoğurdu ikisi birlikte karıştırılır kıvamı ayarlanır. Sonrasında mayonez ve hardal eklenip güzelce karıştırılır.
  • Cevizleri bıçakla doğrayarak kullanıyorum ben çünkü dövülünce acı oluyor. Doğradığımız cevizleri yoğurt sosun üzerine bırakıyoruz. Daha sonra kerevizleri karıştırırken cevizler de içine karışıyor.
  • Kerevizle ayıklanır, yıkanır. Hazırladığımız yoğurt sosunun içine rendelenir. Böyle yapmamızın sebebi kerevizler havayla temas ettikçe kararmaları. Kararmalarını önlemek için sosun içine rendeliyoruz ve hemen karıştırıyoruz ki kerevizler kararmasın.
  • Salatamızı artık hazır. Servis tabağına alıp üzerini ceviz ve pul biberle süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…




2 yorum:

tulpak@hotmail.com dedi ki...

yoğurdu önceden hazırlayıp kerevizi içine rendelemek çok iyi fikirmiş,kararıyordu çünkü

Nurdan Özden dedi ki...

Evet canım böyle pratik oluyo :)) rendeledikçe karıştırdığımız için hiç kararmadan yapıyoruz salatamızı :))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails